Singlereizen.nl

Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk

Authentiek Frankrijk, in het staartje van de Alpen, waar je samen met de groep een fijne uitvalsbasis hebt voor een actieve maar ook relaxte singlereis.

Tijdens deze week verblijf je bij Michèl en zijn vrouw in hun zelfgebouwde huis ‘Lisa’. Het vakantiehuis in de bergen staat in Breil sur Roya op de grens met Italië in het zuidelijkste puntje het nationaal park Mercantour. Prachtig gelegen in een groene vallei, langs de rivier. Je vindt er smalle straatjes met typisch Franse terracotta gekleurde huizen. De groene luiken sluiten tussen de middag nog even voor de lunch. Het ontbijt, lunchpakket en het avondeten worden verzorgd door Maria. De groenten komen uit de eigen moestuin en het brood wordt zelf gebakken, heerlijk! 

Het is dé plek voor outdooractiviteiten; zo gaan we een dag hiken in de omgeving, gaan we raften en wagen we de sprong tijdens het canyoningen; een tocht waarbij je de rivier volgt door te wandelen, klimmen, zwemmen en abseilen!

Ook kun je tegen betaling gebruik maken van de hottub en sauna, eventuele massages kun je bijboeken. Oftewel, alles voor een actief maar relaxed verblijf tijdens je groepsreis.

Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk
Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk

Activiteiten

Dag 1 - Op naar het Zuid-Frankrijk!
Eindelijk is het zo ver, de groepsreis naar het heerlijke zuiden van Frankrijk gaat van start! Vanaf Schiphol Amsterdam vliegen we naar Nice. Vandaag, op zondag, doen de Fransen het rustig aan. Voor ons dus ook perfect om even te acclimatiseren met een kopje koffie in het centrum van de stad. Een heerlijk begin! Wanneer we er allemaal klaar voor zijn, stappen we in de trein richting de verblijfplaats van deze week in Breil sur Roya. Dit kleine dorpje ligt op de grens van Frankrijk en Italië.
Het speciaal voor deze groepsreis geselecteerde huis is gebouwd door de eigenaar, Michel. Hij vernoemde het naar zijn oudste dochter Lisa. Komende week zorgen Michel en zijn vrouw dat het ons aan niets ontbreekt; ontbijt met zelf gebakken brood, avondeten en verse producten uit de hun eigen moestuin. Daarnaast is Michel ook de begeleider van de activiteiten die we tijdens deze singlereis gaan ondernemen. In de avond staat er een lekkere maaltijd voor ons klaar, proost op deze actieve groepsreis in Zuid-Frankrijk!

Dag 2 - Te voet genieten van de omgeving
Vandaag nemen we uitgebreid de tijd om te ontdekken in wat voor een prachtige omgeving we ons eigenlijk bevinden. Tijd om de wandelschoenen aan te trekken en de Col de Brouis te beklimmen! Na een dag wandelen smaakt een maaltijd altijd extra goed, dus we zorgen dat we op tijd terug zijn voor het avondeten. In de avond is er tijd voor ontspanning: een boekje lezen, misschien kan de open haard wel aan? Genieten! 

Dag 3 - Tijd voor adrenaline: we gaan raften!
De activiteit die deze ochtend op het programma staat, zal je adrenalinepeil flink doen stijgen! We gaan de rivier in de buurt van Breil sur Roya op om te raften. Hoewel je natuurlijk druk zult zijn met het varen van de raft, zul je ook zeker van de mooie natuur om je heen kunnen genieten! Vermoeide armen gekregen na deze tocht? Geen zorgen, in de middag mogen je benen weer aan het werk, want we maken nog een leuke wandeling in de omgeving. In de avond is er uiteraard weer tijd voor wat ontspanning. Wat een heerlijke derde dag van deze singlereis! 

Dag 4 - Een dagje rust
Tijdens een actieve en uitdagende groepsreis als deze, is een dagje vrij wel erg lekker. De omgeving hier is prachtig en nodigt uit om ontdekt te worden, maar dat kun je natuurlijk op diverse manieren doen! We kunnen met z'n allen naar Nice met de trein om te flaneren over de boulevard, maar we kunnen er ook voor kiezen om via ferrata te doen, of... misschien wil je wel even helemaal niks? Dat kan ook! Vanavond zoeken we een leuk restaurant op om gezellig samen te eten, misschien wel met een goed glas wijn erbij. Santé!

Dag 5 - Gave canyoningtocht 
Ben je weer opgeladen? Dan gaan we er vandaag op uit voor wat actie! In de ochtend staat niets minder dan canyoning op het programma. Tof! Samen met Michel gaan we op weg naar de rivier waarin we deze sport zullen beoefenen. Al wandelend, glijdend, zwemmend, springend en abseilend vinden we onze weg door de canyon. Het is wel heel bijzonder om de natuur vanuit dit oogpunt de zien! Uiteraard ben je niet verplicht om deel te nemen als dit niet helemaal je ding is, maar het is wel heel erg gaaf. Na zo'n 3 à 4 uur, als we het eindpunt hebben bereikt, zullen de meesten de vermoeidheid wel voelen. Je kunt daarom zelf invulling geven aan de rest van de dag. Er zijn diverse optionele activiteiten te boeken, bij de accommodatie zelf. De vrouw van Michel heeft een eigen spa met verschillende behandelingen, sauna én jacuzzi! Laat je verwennen en kom helemaal tot rust.
Vanavond mogen we opnieuw genieten van het heerlijke eten van Michel en zijn vrouw.

Dag 6 - Heerlijk ontspannen vandaag
Een dagje rust na de fysieke uitdaging van gisteren! Waar heb jij eigenlijk zin in? Ga je naar de spa? Of maak je nog een mooie wandeling in de omgeving? Er zijn ook nog verschillende optionele activiteiten in de omgeving te doen - voor wie een rustdag liever actief invult! Je kunt het vandaag helemaal zelf bepalen, mooi toch.

Optionele activiteiten:
Viaferrata: €47,- Viaferrata betekent in het Italiaans letterlijk ‘IJzerenweg’. Je klimt via staalkabels, waaraan je gezekerd bent, omhoog langs de rotswanden. Het uitzicht is werkelijk fantastisch! Deze tocht duurt ongeveer een uur.
Mountainbiken: €25,- Alvast oefenen voor morgen? Een heerlijke mountainbiketocht door de natuur van Massifs de l’Esterel; een gebergte met een vulkanisch landschap. Het gebied heeft een grillig terrein met kastanjebomen, beuken en pijnbomen, maar ook agaven, mimosa en eucalyptus. Ook vind je er veel wilde dieren zoals wilde zwijnen, herten, reeën, kleine zoogdieren en reptielen. Deze tocht duurt zo’n 2 à 3 uur. Alle materialen zijn bij de prijs van de activiteit inbegrepen.

Deze activiteiten zijn bij te boeken op de accommodatie zelf. Er zal op de eerste of tweede dag bekeken worden wie welke activiteit wil ondernemen. Sommige activiteiten kunnen niet plaatsvinden met één aanmelding. De exacte invulling wordt op dag één besproken. De eigenaar van het huis is erg flexibel en in principe is er heel veel mogelijk. Genieten dus!

Dag 7 - Al mountainbikend Zuid-Frankrijk verkennen
Ondanks de hoogtemeters die we vandaag tegen gaan komen, is de omgeving hier prachtig om met de fiets te ontdekken. Na een stevig ontbijt maken we ons op voor een pittige mountainbiketocht. En je weet, na klimmetjes komen ook altijd weer afdalingen: dat is pas écht genieten! Onderweg zijn de uitzichten supermooi. 
Dorst gekregen van deze inspanningen? Dan is het tijd voor een verfrissend drankje! Wanneer we allemaal weer fris zijn na een douche, gaan we er 's avonds lekker op uit om ergens te eten. Samen kijken we terug op een super groepsreis aan de Côte d’Azur!

Dag 8  - Breil sur Roya – Nice – Amsterdam
Na een heerlijke week, komt er vandaag een einde aan het single reis avontuur in Zuid-Frankrijk. Afhankelijk van de vliegtijden, gaan we met de trein of met de taxi naar het vliegveld van Nice. Eenmaal terug in Amsterdam nemen we afscheid van elkaar en wisselen eventueel nog contactgegevens uit. Wie weet tot op een volgende groepsreis!

Zodra de vliegtijden bekend zijn komen deze hieronder te staan. Overigens zijn de vliegtijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Spa 
Naast het huis waarin je tijdens deze reis zult verblijven is een kleine Spa gebouwd. De vrouw van de eigenaar van het huis is gespecialiseerd in Spa behandelingen. Er is een behandelruimte voor massages, een hottub en een sauna. Heerlijk genieten dus.

Er zijn verschillende soorten massages en gezichtsbehandelingen variërend van €35,- tot €50,- euro.

Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk
Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk

Verblijf

Verblijf Gite d'étape Lisa

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je in een authentiek Frans huis met prima kamers, een onbetaalbare knusse huiselijke sfeer die niet je zult treffen in enig hotel. De omgeving van het huis is erg groen en perfect om in te wandelen. Het huis is in drie jaar tijd gebouwd door eigenaar Michel en is vernoemd naar zijn oudste dochter Lisa. Het huis heeft een gezamenlijke eetkamer en ook zijn er buiten mogelijkheden om samen te dineren. Rondom het huis is een moestuin waarin Michel en zijn vrouw zelf groenten verbouwen, ook wordt er eigen brood gebakken. De vrouw van Michel zal het avondeten verzorgen. Daarnaast is er een kleine spa te vinden, deze wordt beheerd door de vrouw van Michel. Je kunt massages boeken en gebruik maken van de sauna en hottub. Je leest onderaan het dagprogramma meer informatie over de spa en de prijzen.

Laat je verwelkomen en verrassen door Michel en zijn vrouw en ervaar de Franse gastvrijheid!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gite d'étape Lisa
Gite d'étape Lisa

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk
Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer