Singlereizen.nl

Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk

Authentiek Frankrijk, in het staartje van de Alpen, waar het mediterrane weer stabiel is en waar je samen met de groep een uitvalsbasis hebt voor een actief maar relaxt verblijf tijdens je single reis.

Het huis in de bergen staat in Breil sur Roya op de grens met Italië in het zuidelijkste puntje het nationaal park Mercantour. Het dorpje ligt in een groene berg vallei, langs de rivier. Je vindt er smalle kinderkop straatjes met van die typisch Franse terracotta gekleurde huizen. De groene luiken sluiten tussen de middag nog even voor de lunch.

We vonden het rustige en typisch Franse verblijf een goed contrast het actieve programma dat we gepland hebben. Het is namelijk dé plek voor outdoor activiteiten; zo gaan we een dag hiken in de omgeving, gaan we raften op de rivier en wagen we de sprong tijdens canyoning; een tocht waarbij je de rivier volgt door te wandelen, klimmen, zwemmen en abseilen van de kloofwanden.

De Franse zuidkust is prachtig, en de boulevards eindeloos. Daarom pakken we de fiets in Nice, om op zijn Nederlands de stad te leren kennen. Ook mag de strandhandoek uit de tas zodat we kunnen genieten van een welverdiende duik in de zee, of gewoon heerlijk even zitten in de zon.

Tijdens deze week verblijf je bij Michèl en zijn vrouw in hun zelfgebouwde huis 'Lisa'. Het ontbijt, lunchpakket en het avondeten worden verzorgd door Maria. De groenten komen uit de eigen moestuin, en het brood wordt zelf gebakken. Ook kun je tegen betaling gebruik maken van de hottub en sauna, eventuele massages kun je bijboeken. Oftewel, alles voor een actief maar relaxed verblijf tijdens je groepsreis.

Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk
Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk

Activiteiten

Dag 1 De vakantie kan beginnen!
Het wachten is voorbij; eindelijk begint jouw groepsreis naar het heerlijke Zuid-Frankrijk. We vliegen vanaf Schiphol naar Nice, waar we in de ochtend zullen aankomen. Het is zaterdag, dus de Fransen doen rustig aan vandaag. We pakken de bus naar het centrum van Nice en beginnen de reis rustig met een bakje koffie. Vervolgens stappen we op de trein naar onze verblijfplaats van deze week. Gelegen in Breil sur Roya, een klein dorpje op de grens van Italië en Frankrijk. Met de trein door de bergen en mooie vergezichten… Dat wil jij toch ook?

Dit speciaal door geselecteerde huis is gebouwd door de eigenaar, Michel. Steen voor steen, stel je eens voor… Hij vernoemde het naar zijn oudste dochter Lisa.

Komende week zorgen Michel en zijn vrouw dat het ons aan niets ontbreekt; ontbijt met zelf gebakken brood, avondeten en verse producten uit de hun eigen moestuin. Maar Michel is ook de begeleider van onze activiteiten. Dat moet een bijzonder man zijn die Michel…

Na de lunch gaan we de omgeving verkennen. In de avond keren we terug naar ‘huize Lisa’ en maken we ons klaar voor het avondeten. Proost op de eerste avond van deze actieve groepsreis in Zuid-Frankrijk!

Dag 2 Al wandelend genieten van omgeving en klimaat
We nemen vandaag de hele dag de tijd om verder kennis maken met onze omgeving. We trekken onze wandelschoenen aan we gaan de Col de Brouis beklimmen, gelegen in de Franse Alpen. Na deze heerlijke dag wandelen zorgen we dat we op tijd terug zijn voor het opgediende avondeten. Er staat ons een ontspannen avondje te wachten, waarbij we de dag nog eens rustig doorspreken. Misschien kunnen we Michel overtuigen om de open haard aan te steken?


Dag 3 Raften, Adrenaline en nog veel meer
Deze ochtend zal je adrenalinepeil flink laten stijgen! We gaan namelijk de rivier op om te raften. We doen dit in de mooie omgeving van Breil sur Roya. Tijdens deze ochtend vullende activiteit zul je nog meer zien van de Franse natuur. Na deze spannende tocht maken we ons op voor een ontspannen wandeling in de mooie omgeving. De rest van de dag en avond is het heerlijk bijkomen van deze actieve dag tijdens onze groepsreis in Zuid-Frankrijk!

Dag 4 Nice te fiets en het strand
Vanuit onze verblijfplaats Breil sur Roya is het slechts een uurtje met de trein naar Nice alwaar we om 10.00 uur worden verwacht. Ditmaal niet over het water, maar op de fiets! De gids staat ons namelijk op te wachten en neemt ons mee op een fietstocht door Nice. Dit is een leuke en veilige manier om de stad te verkennen. We zien alle hoogtepunten van de stad per fiets, super toch! Je kunt zelf invulling geven aan je middag. Na de fietstocht weet je alle plekjes in Nice te vinden, maar het is uiteraard ook mogelijk om de middag heerlijk aan het strand door te brengen. Nadat iedereen heeft kunnen relaxen zoeken we een leuk restaurant op om gezellig samen te eten, met een goed glas wijn. Santé!n we een leuk restaurant op om gezellig samen te eten, met een goed glas wijn. Santé!

Dag 5 Vette canyoning tocht en heerlijk ontspannen
Na een dagje cultuur snuiven in de stad is het weer tijd voor wat actie! Dit is natuurlijk niet voor niets een actieve groepsreis. We maken ons klaar voor de spannende activiteit canyoning. We gaan samen met huiseigenaar Michel op weg naar de prachtige rivier waarin we deze sport gaan beoefenen. Al lopend, glijdend, springend én abseilend vinden we onze weg door de omgeving. WOW! Je weet echt niet wat je ziet! Je bent uiteraard niet verplicht om deel te nemen, maar voor de echte waaghalzen is dit toch wel erg gaaf! De tocht duurt ongeveer 3 á 4 uur; hierna zijn we lekker moe. Je kunt daarom zelf invulling geven aan de rest van de dag. Er zijn namelijk ook nog verschillende optionele activiteiten te boeken. De vrouw van huisbaas Michel heeft een eigen Spa met verschillende behandelingen, sauna én jacuzzi! Laat je verwennen en kom helemaal tot rust. Vanavond mogen we opnieuw genieten van het heerlijke eten van Michel en zijn vrouw.

Dag 6 Day off

Een dagje rust. Waar heb jij eigenlijk zin in? Dagje spa? Wandelen in de omgeving? Of een spannende activiteit?
Je kunt het vandaag helemaal zelf bepalen!

Viaferrata: €47,-
Viaferrata betekent in het Italiaans letterlijk 'IJzerenweg'. Je klimt via staalkabels, waaraan je gezekerd bent, omhoog langs de rotswanden. Het uitzicht is werkelijk fantastisch! Deze tocht duurt ongeveer een uur.

Mountainbiken: €25,-
Een heerlijke mountainbiketocht door de natuur van Massifs de l'Esterel; een gebergte met een vulkanisch landschap. Het gebied heeft een grillig terrein met kastanjebomen, beuken en pijnbomen, maar ook agaven, mimosa en eucalyptus. Ook vind je er veel wilde dieren zoals wilde zwijnen, herten, reeën, kleine zoogdieren en reptielen. Deze tocht duurt zo'n 2 à 3 uur en tijdens de pauzes wordt verteld over de mooie omgeving. Alle materialen zijn bij de prijs van de activiteit inbegrepen.

Optionele activiteiten:
Deze activiteiten zijn bij te boeken op de accommodatie zelf. Er zal op de eerste of tweede dag bekeken worden wie welke activiteit wil ondernemen. Sommige activiteiten kunnen niet plaatsvinden met één aanmelding. De exacte invulling wordt op dag één besproken. De eigenaar van het huis is erg flexibel en in principe is er heel veel mogelijk. Genieten dus.

Dag 7 Monaco, hoezo een andere wereld?
Altijd al eens een kijkje willen nemen in de rijke wereld van Monaco? Dan is vandaag jouw dag! We verlaten Huize Lisa en vertrekken naar Monaco. Aangekomen in Monaco lijkt het soms net of je een James Bond film bent binnengestapt. Dit gevoel wordt nog versterkt op het moment dat je je in de buurt van het Monte Carlo Casino of de haven begeeft. De dure auto’s vliegen je letterlijk om de oren en de rijkelijk opgetutte dames en heren laten zich bedienen in één van de havenclubs. Rondom de haven van Monaco bevindt zich het Formule 1 circuit, dit is eigenlijk een normale straat waarop eens per jaar gruwelijk hard wordt geracet. Uiteraard lopen we omhoog naar het Paleis van de Prins van Monaco. Hier kunnen we genieten van prachtige uitzichten over de stad, maar wandelen we ook door de exotische tuinen en kunnen we optioneel een bezoek brengen aan het Oceanografisch museum. Zeker de moeite waard! Als afsluiting van deze laatste avond gaan we samen uit eten en kijken we terug op een super tijd tijdens deze groepsreis in de Côte d'Azur!

Dag 8  Breil sur Roya – Nice – Amsterdam
Aan alles komt een einde en zo ook aan dit avontuur in Zuid-Frankrijk. We vertrekken naar het vliegveld voor onze terugvlucht naar Amsterdam. Hier nemen we afscheid van elkaar en wisselen eventueel nog de laatste contactgegevens uit. Hopelijk tot op een volgend avontuur!

Spa 
Naast het huis waarin je tijdens deze reis zult verblijven is een kleine Spa gebouwd. De vrouw van de eigenaar van het huis is gespecialiseerd in Spa behandelingen. Er is een behandelruimte voor massages, een hottub en een sauna. Heerlijk genieten dus.

Er zijn verschillende soorten massages en gezichtsbehandelingen variërend van 35 tot 50 euro.

Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk
Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk

Verblijf

Verblijf Gite d'étape Lisa

Beschrijving

Tijdens deze groepsreis verblijf je in een authentiek Frans huis met prima kamers, een onbetaalbare knusse huiselijke sfeer die niet je zult treffen in enig hotel. De omgeving van het huis is erg groen en perfect om in te wandelen. Het huis is in drie jaar tijd gebouwd door eigenaar Michel en is vernoemd naar zijn oudste dochter Lisa. Het huis heeft een gezamenlijke eetkamer en ook zijn er buiten mogelijkheden om samen te dineren. Rondom het huis is een moestuin waarin Michel en zijn vrouw zelf groenten verbouwen, ook wordt er eigen brood gebakken. De vrouw van Michel zal het avondeten verzorgen. Daarnaast is er een kleine spa te vinden, deze wordt beheerd door de vrouw van Michel. Je kunt massages boeken en gebruik maken van de sauna en hottub. Je leest onderaan het dagprogramma meer informatie over de spa en de prijzen.

Laat je verwelkomen en verrassen door Michel en zijn vrouw en ervaar de Franse gastvrijheid!

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gite d'étape Lisa
Gite d'étape Lisa

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Te weinig deelnemers
Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Vertrekgarantie
Deze reis kent op verschillende data vertrekgarantie, soms ook al wanneer het minimum aantal reizigers nog niet is gehaald; het betreft in dat geval een populaire vertrekdatum! 

Deelnemers groepsreis
Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Toeslagen vliegticket
Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk
Groepsreis Actief in Zuid-Frankrijk

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer