Singlereizen.nl

Groepsreis 10-daagse rondreis Van Ameland naar Texel

Ultiem! Wadlopen naar Ameland
Een avontuurlijkere start van een actieve rondreis kun je niet bedenken. We lopen vanaf Holwerd in 3,5 uur over de bodem van de Waddenzee naar Ameland. Dat is wel even doorzetten en elkaar soms even erdoor helpen kan geen kwaad, goed voor de team spirit!

Waddenzee UNESCO Werelderfgoed
Wist je dat Nederland een voor de wereld uniek natuurgebied heeft? De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De natuurlijke kracht en dynamiek van eb en vloed maakt de Wadden bijzonder. Planten en dieren moeten zich in het waddengebied voortdurend aanpassen aan weer, wind en het getij. Alleen de slimste en sterkste soorten overleven in het waddengebied.

De Wadden ontdekken op bijzondere wijze?
Waarschijnlijk heb je één of meerdere Waddeneilanden bezocht, waarbij je met de veerboot van de vaste wal door de vaargeul naar een eiland bent gevaren. Het unieke van de Waddenzee beleef je intenser tijdens deze avontuurlijke Waddenhop rondreis. Zeker met een wadlooptocht van Holwerd naar Ameland. Tijdens deze groepsreis hoppen we langs de Waddeneilanden met verschillende soorten boten. Uniek is de overtocht van Ameland naar Terschelling per historische zeilboot (*), waarbij we onderweg bij eb droogvallen op het wad.

Tijdens de reis van 6 juli 2021 is de overtocht van Ameland naar Terschelling per watertaxi

Groepsreis 10-daagse rondreis Van Ameland naar Texel
Groepsreis 10-daagse rondreis Van Ameland naar Texel

Activiteiten

Dag 1 - Wadlopen naar Ameland
Met eigen vervoer (bij voorkeur OV) reis je naar het Friese dorpje Holwerd. Hier start ons avontuur! Te voet maken we een uitdagende tocht over de bodem van de Waddenzee naar Ameland. De tocht leidt ons over mossel- en zandplaten door geulen met dieptes tot soms een meter, afgewisseld met een diepe laag slik waar je diep in weg kunt zakken. Vergeet niet om je heen te kijken. De Waddenzee heeft de rijkste biodiversiteit van Nederland. Wellicht zie je lepelaars of zonnende zeehonden. Nadat we een diepe geul gepasseerd zijn lopen we de laatste anderhalf uur op karakter. In circa 3 uur komen we aan op Ameland, aan de westkant. Per tractor met aanhanger leggen we het laatste stuk over het Noordzee strand af naar Buren of Nes. Op het eiland hebben we een fiets tot onze beschikking. We verblijven 3 nachten op een camping aan de rand van het duingebied.

Dag 2 - Ameland
Ongetwijfeld voel je de tocht van gisteren nog in je benen. Ga je vandaag lekker genieten van het strand of wil je het eiland ontdekken? Per fiets kun je het hele eiland over. Tussen de vuurtoren bij Hollum en de kwelders van ’t Oerd loopt een fietspad door de duinen. Deze komt ook langs onze camping, dus kies maar welke kant je op fietst. Op de terugweg kun je door dorpjes als Nes en Ballum fietsen. Maak een stop bij het Nescafé of Hotel Nobeltje om het lokale likeurtje te proeven.

Dag 3 - Ameland
Nog een volle dag op Ameland! Zin in wat actie? Afhankelijk van de omstandigheden zijn er diverse mogelijkheden. Op Ameland zijn vaak goede omstandigheden om te leren golfsurfen. Lukt het jou om te blijven staan op je surfboard of pak je met gemak de break? Als het lekker waait kun je je wagen aan blokarten en powerkiten. Liefhebbers van paardrijden kunnen op Ameland ook volop genieten. Wie ervaring heeft kan mee op een mooie duin- en strandrit! In galop op het strand voel je je vrij!

Dag 4 - Ameland - Terschelling
We verlaten Ameland per historische zeiljacht. De hele dag zullen we onderweg zijn naar het volgende eiland; Terschelling. We vertrekken bij vloed en zeilen zover we kunnen. Langzaam trekt het water weg en bij wantij kunnen we niet anders dan droogvallen op het wad. Als we geluk hebben, kunnen we van boord om een stukje over het drooggevallen wad te lopen. Wanneer het water weer de Waddenzee binnen komt en de zeiljacht weer loskomt varen we verder in de richting van de haven van West Terschelling. In de verte zie je de Brandaris al! Nadat we aangemeerd zijn, stappen we op de fiets naar de camping in de bossen, waar we de komende 2 nachten verblijven.

Tijdens de reis van 6 t/m 15 juli maken we de overtocht van Ameland naar Terschelling per watertaxi

Dag 5 - Terschelling
Terschelling kun je het best op de fiets verkennen. Helemaal in het oosten vind je de Boschplaat, waar je kunt rondzwerven of naar het drenkelingenhuisje kunt wandelen. Hier heeft de natuur de vrije loop. Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Bij zonsondergang kunnen we hiken naar de hoge duin om te genieten van een kleurenspektakel, terwijl we uitkijken over het westen van Terschelling en Vlieland.

Dag 6 - Terschelling – Vlieland
Vlieland zie je vanaf Terschelling al liggen. Met snelle ribs zijn we in 20 minuten in de jachthaven van Oost-Vlieland. Zet je schrap! Vlieland is een langgerekt eiland welke voor de helft bestaat uit de Vliehors, de Sahara van het noorden. In het enige dorp Oost-Vlieland speelt het unieke eilandleven zich af. We verblijven op de mooiste camping van de Waddeneilanden op slechts één duin verwijderd van de Noordzee. Hier verblijven we 2 nachten. Je hebt op Vlieland een fiets tot je beschikking. Ga er op uit en verken het eiland. Je kunt langs de dijk van de Waddenzee naar het Posthuys fietsen en vervolgens door het uitgestrekte duingebied naar een strandopgang naar het Noordzee-strand.

Dag 7 - Vlieland
Wil je de Vliehors verkennen? Ga mee op een excursie met de Vliehors Express (optioneel). Met grote gele trucks maak je een tocht over de uitgestrekte zandplaat in het oosten van Vlieland. Er wordt een stop gemaakt bij het drenkelingenhuisje en bij het uiterste westelijke puntje. Hier liggen vaak zeehonden te zonnen. De rest van de dag kun je genieten van het strand bij de camping of nog een activiteiten ondernemen. Wanneer de zon is ondergegaan kunnen we de mooiste reisverhalen delen bij het kampvuur.

Dag 8 - Vlieland – Texel
Het laatste eiland is alweer in zicht! We stappen aan boord van een voormalig visserschip en varen bij vloed over de Waddenzee naar de Cocksdorp. Texel is het grootste en bekendste Nederlandse Waddeneiland. Aangekomen op Texel checken we in bij het hostel in Den Burg of we gaan naar een camping waar de tenten al klaar staan. Hier verblijven we 2 nachten. Geniet tijdens de zonsondergang van het populaire lokale bier ‘Texel’s Schuumkoppe’ 

Dag 9 - Texel
De laatste volle dag van ons Waddenavontuur. Wat wil je nog ontdekken? Het duingebied langs de Noordzee is het meest unieke van het eiland Texel. Vanmorgen kunnen we het nationale park “Duinen van Texel” te voet verkennen en eindigen bij een leuke strandtent. ’s Middags kun je er zelf op uit gaan. Huur een fiets en maak een mooie tocht naar een ander deel van het eiland of ga paardrijden (optioneel) in de duinen. Ook kun je een bezoek brengen aan Ecomare om meer te weten te komen over het Wad. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker bijkomen op het strand.

Dag 10 - Terug naar de vaste wal
Er komt een einde aan het eilandleven. Je kunt vandaag nog op het eiland blijven en zelf bepalen welke boot je naar Den Helder neemt.

Onvoorziene (weers)omstandigheden
In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. De reisleiding bekijkt de mogelijke oplossingen, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Groepsreis 10-daagse rondreis Van Ameland naar Texel
Groepsreis 10-daagse rondreis Van Ameland naar Texel

Verblijf

Verblijf Campings Ameland> Texel 10d

Beschrijving

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 2 a 3 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils!

1- of 2-persoonstent Basic

Dit is een popup tent voor 1 of 2 personen. Slaap je In een 1-persoonstent basic, dan heb je de privacy van een eigen tent.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in een 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent basic, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht.

De tent heeft 1 of 2 luchtbedden/matjes en beschikt over campingstoelen en een lampje. Er is geen elektriciteit in de tent. Neem je eigen slaapzak en (opblaas)kussen mee.

2-persoonstent De Waard

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in deze 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent De Waard, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Eventuele 3e en 4e personen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastjes, waterreservoir, drinkbekers, verlichting en oplaadpunt voor telefoons (op zonne-energie).

Deze tent kun je alleen boeken wanneer je samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen boekt.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze coronatijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

 

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen. Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Campings Ameland> Texel 10d
Campings Ameland> Texel 10d

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Annulering door Corona?
Het kan voorkomen dat het kabinet coronamaatregelen afkondigt waardoor deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze binnen 14 dagen retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Coronaprotocol
Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM die op het moment van de uitvoer van de reis gelden. Het kan zijn dat wij aanvullende veiligheidsmaatregelen treffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften: We houden anderhalve meter afstand We wassen ons handen regelmatig We schudden geen handen Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is

Bijzondere coronavoorwaarden
Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.Dit jaar is er grotere drukte op de Waddeneilanden. In combinatie met de coronamaatregelen die genomen worden kan dit ertoe leiden dat wij het reisprogramma moeten wijzigen. Zo kan het voorkomen dat een geplande bootverbinding niet gaat. We kiezen dan voor alternatieven, waarbij een verplaatsing via het vaste land tot de mogelijkheden behoort.

Wel inbegrepen

Niet inbegrepen

Groepsreis 10-daagse rondreis Van Ameland naar Texel
Groepsreis 10-daagse rondreis Van Ameland naar Texel

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer