Ontmoeten wij jou ook?Zeilvakantie In eigen land

Boek nú, betaal later

Groepsreis Zeilvakantie In eigen land

Zeilschip de Eersteling

Deze zomer genieten van een heerlijke vakantie in eigen land? Ga dan mee Eilandhoppen op de Waddenzee! Samen met een leuke groep van jong tot oud ontdekken we al het moois dat de Waddeneilanden te bieden hebben. Een week Eilandhoppen is dé combinatie van ontspanning en activiteit, ben jij er ook bij?

Wat kun je verwachten?

 • Actieve zeilvakantie in eigen land
 • Bezoek aan minimaal 3 Waddeneilanden
 • Gezellige groep zeilfanaten
 • Voor ervaren en onervaren zeilers
 • Verblijf in stijl op een authentiek zeilschip
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Groepsreis Zeilvakantie In eigen land
Nederland - Wadden - Eilanden
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 17-85 jaar
 • 25-65 jaar
 • 35-65 jaar
 • 39-69 jaar
 • 40-75 jaar
Verblijf:
Zeilschip
Verzorging:
All Inclusive , Volpension
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Zeilvakantie In eigen land

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee. Tijdens deze actieve week hijsen we de zeilen op het wad en gaan we aan wal op onze prachtige Waddeneilanden. Gedurende de week help je actief mee bij het zeilen en is er ook voldoende ruimte om lekker te relaxen.

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilvakantie in eigen land
 • Samen met een gezellige groep alleengaanden 
 • Een bezoek aan minimaal drie Waddeneilanden, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • Het betreft een internationale reis met grotendeels Nederlandse deelnemers.
 • All inclusive verblijf aan boord, inclusief gratis drankjes
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

Zeilen op het wad  
Eilandhoppen staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze tocht op de Waddenzee komen we van alles tegen: zandbanken met jonge zeehonden, langsscherende vogels en prachtige zonsondergangen. Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel op het dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om de eilanden te ontdekken. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om lekker te ontspannen of het strand op te zoeken. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. De schipper en zijn maat leren je graag de kneepjes van het vak.

Onze varende accommodatie
Tijdens een week eilandhoppen verblijven we op een prachtig, authentiek zeilschip. Deze klipper brengt ons overdag naar de mooiste havens van Friesland en omstreken en voor de nacht meren we aan in één van de havens of gooien we het anker uit op open water.

Naar activiteiten

Activiteiten

Aankomstdag
We verzamelen rond 20:00u op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren, is het ook mogelijk later aan te schuiven.
Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Eerste dag
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De crew legt graag uit hoe alles werkt, maakt jullie wegwijs op het schip en laat jullie kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na het zeilen nog beter smaakt dan anders.

Gedurende de week
Deze week zeilen we waar de wind ons brengt; Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en proberen we minimaal drie van de vijf Waddeneilanden te bezoeken. Zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring, door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op de eilanden, wat dacht je bijvoorbeeld van sterren kijken in het Dark Sky park of op de step door West-Terschelling! Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we in ieder geval fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht!

Laatste dag
Vandaag zeilen we terug naar het vaste land en rond 15:00u meren we weer aan in onze thuishaven. Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

Naar verblijf
Nederland , Friesland , Harlingen
Naam verblijf
Zeilschip de Eersteling
Type verblijf
Zeilschip

Verblijf Zeilschip de Eersteling

Beschrijving

Aan boord bij de Eersteling
Het royale dek biedt voldoende zitplaats, maar ook volop ruimte om de benen te strekken. Vanaf de banken op het middendek heb je een fantastisch uitzicht over de zee en maak je het echte zeilen van dichtbij mee. Ook het verhoogde achterdek is tijdens een zeiltocht favoriet bij de echte genieter.

In het gezellige dagverblijf kun je heerlijk relaxen na een dag op het water. Centrale verwarming houdt het schip warm, zo kan er ook tijdens koudere temperaturen nog prima met de Eersteling worden gezeild.

Benedendeks bevinden zich 20 comfortabele slaapplaatsen, verdeeld over 8 hutten. Alle hutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor persoonlijke spullen en bagage.

Aan boord van de Eersteling zijn ook 2 douches en 2 toiletten aanwezig.


Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Corona garantie

Boek deze reis nu met corona-garantie! Mocht de reis niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug. (exclusief administratie- en boekingskosten)

Administratie- en boekingskosten

Deze reis is exclusief administratie- en boekingskosten van €7,50.

Verzekeringen

Deze reis is exclusief verzekeringen. Een kortlopende annuleringsverzekering kun je direct bij ons afsluiten, voor een reisverzekering kun je ook bij ons terrecht. 

Vertrekgarantie

Elke reis met vertrekgarantie vertrekt bij ons ook écht gegarandeerd. Dit is ongeacht het aantal aanmeldingen. Nog geen vertrekgarantie? Wanneer er voor een reis onvoeldoende aanmelingen zijn, zullen wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek bekend maken. 

Betalingsvoorwaarden

Wij vragen, na ontvangst van de definitieve boekingsbevestiging / factuur, een directe aanbetaling van €300,- euro. Het restant van de reissom moet uiterlijk 6 weken voor vertrek worden voldaan. Vertrek je binnen 6 weken? Dan vragen wij je de reissom in een keer te voldoen.  

Man/vrouw verhouding

Wij streven naar een gelijke man/vrouw verhouding (zover mogelijk).

Wijzigingen door weer en/of getij

Het reisprogramma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Door het weer en getij is het mogelijk dat we meer of minder eilanden aandoen dan vooraf gepland. In dat geval zorgen wij voor een leuk alternatief op het IJsselmeer.

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

De reis is op basis van eigen vervoer.
Op de dag van aankomst ben je rond 20:00u welkom aan boord.

De thuishaven is Nieuwe Willemshaven in Harlingen, de afstand vanaf Utrecht is ongeveer 162 km.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 43 reviews
9.0
Singlereizen
55 jaar
8

Verrassend.

Zeker een ervaring. Veel mooie natuur. Goede afwisseling tussen actief en rust.

Mijn tips

Houd er rekening mee dat alles bepaald wordt door weer en wind en dat een programma mogelijk veranderd. Je bent met veel reisgenoten op een klein oppervlak, er is veel samen. Uiteraard heb je de vrijheid om je even terug te trekken of iets anders te doen.

Reisperiode: 01-10-2023 ~ 06-10-2023 / Zeilschip de Eersteling

62 jaar
9

Voorstreffelijk

Als zeezwemmer en liefhebber van varen, kijk ik terug op een heerlijke zeiltocht. Water kalmeert. Behoefte aan rust en 'eenzaamheid'? Weg van de randstedelijke gekte? Boek een tocht! Voor kantoorkneiters met veel zitvlees in een luchtgeconditioneerde ruimte is een zeiltocht heilzaam. Immers, elke dag zuurstof in je longen (wordt het immuunsysteem blij van) en, indien je durft te zwemmen, zout water is goed voor de huid. Het zeewatervolume van de Noordzee wordt in 1 jaar tijd ververst. No worries

Mijn tips

Gewoon ervaren! Altijd verzekerd van een gemeleerd gezelschap aan boord.

Reisperiode: 29-07-2022 ~ 05-08-2022 / Diverse zeilschepen

53 jaar
9

Lekker actief bezig geweest en heel veel gelachen.

Leuk om met de groep samen activiteiten te doen, zowel sportief als sociaal. Je kon je ook prima even terugtrekken als je dat wilde. De schipper en zijn matroos zorgden voor de veiligheid tijdens de stormachtige week, en voor de lekkere maaltijden.

Mijn tips

Neem zelf spelletjes en muziek mee want deze waren niet aan boord van de Koh-I-Noor.

Reisperiode: 21-08-2020 ~ 28-08-2020 / Diverse zeilschepen

49 jaar
10

Geweldig

Het was een hele mooie ervaring. De reisleidster heeft super goed voor ons gezorgd. We hebben heerlijk kunnen zeilen en de regen en wind waren geen spelbreker. De bezochte plaatsen waren mooi en indrukwekkend. Verblijf op het schip was top, genoeg ruimte en gemak

Mijn tips

Gewoon doen!

Reisperiode: 21-08-2020 ~ 28-08-2020 / Diverse zeilschepen

53 jaar
8

Prachtig, gezellig en voor herhaling vatbaar.

Vorige week een heerlijke vakantie gehad op het Wad. Mooie zeiltochten, lekker gefietst en gewandeld op Vlieland en Terschelling. Prima gegeten en gedronken. We hadden een leuke groep met een goede sfeer en hebben heel veel lol gehad samen.

Mijn tips

Gewoon doen, je bent er helemaal uit en kan volop ontspannen.

Reisperiode: 21-08-2020 ~ 28-08-2020 / Diverse zeilschepen

46 jaar
10

Top

Ik vond het een geweldige week

Mijn tips

Neem een ventilator mee als het warm is buiten, want dan is het in de hut ook warm. Zorg voor sporthandschoenen scheelt blaren bij het touwen trekken en geniet van de leegte en de rust.

Reisperiode: 09-08-2020 ~ 16-08-2020 / Diverse zeilschepen

51 jaar
9

Het was een hele leuke en leerzame vakantie met

Het was zoals ik me had voorgesteld. Goed zeilweer, goed eten, goed schip en er werd van alles georganiseerd, waaraan je wel of niet mee kon doen.

Mijn tips

Bereid je thuis goed voor en ga ervoor. Je hebt alles zelf in de hand (binnen bepaalde grenzen)

Reisperiode: 30-08-2019 ~ 06-09-2019 / Diverse zeilschepen

59 jaar
10

Voor herhaling vatbaar !

Het was geweldig ! De schipper was toegankelijk, legde veel uit. De kok kookte heerlijk, de reisleidster deed veel moeite om met onze wensen rekening te houden. En de medereizigers waren gewoon een fijne groep mensen, met wie ik niet alleen kon zeilen, maar ook goede en diepgaande gesprekken had. We hadden zon en relax. maar ook regen en windkracht 7-8 en het ging prima

Mijn tips

Of je nu veel of weinig zeilervaring hebt: neem jezelf mee, dan kun je een fijne tijd hebben.

Reisperiode: 30-08-2019 ~ 06-09-2019 / Diverse zeilschepen

56 jaar
10

Een geweldige, ontspannen ervaring en weer meer geleerd over het echte zeilen.

Het was een geweldige ervaring! Zoveel leuke mensen ontmoet en heerlijk gezeild. Een bijzondere ervaring die me veel gebracht heeft. De bemanning (schipper, maatje en kok) maakte ook deel uit van de groep, het klopte gewoon allemaal.

Mijn tips

Ga er in zonder verwachtingen en beleef het per dag. Wees vooral jezelf! Neem wel een goed regen/zeilpak mee!

Reisperiode: 30-08-2019 ~ 06-09-2019 / Diverse zeilschepen

54 jaar
8

Volop genieten van zeilen met goede wind bij zon en regen, de Wadden en elkaars gezelschap

Geweldige week op de Sybaris door reisleiding, schipper en z'n maatje en kok. Mede-reisgenoten waren gezellig, attent en echt leuk om mee op te trekken. Het zeilen was gaaf, mede door verschillende weersomstandigheden en een dagje fietsen op Vlieland een prima afwisseling.

Mijn tips

Geniet!

Reisperiode: 30-08-2019 ~ 06-09-2019 / Diverse zeilschepen

52 jaar
10

Geweldige reis, heerlijk genieten!

Fantastische tijd op de Sybaris gehad met mooie mensen, veel lol en fijne gesprekken, veel zeilen en genoeg tijd voor jezelf. Begeleiding was super geregeld, fantastische kok en actieve reisleidster. En schipper en maat zorgden voor veel zeilplezier, waarbij iedereen actief werd betrokken. Al met al, een aanrader!

Mijn tips

Gewoon gaan!

Reisperiode: 30-08-2019 ~ 06-09-2019 / Diverse zeilschepen

57 jaar
8

Super gezellig en relaxed.

Een heerlijke week waarin om me volkomen heb kunnen ontspannen. Elke dag heerlijk wakker worden met weer een nieuw uitzicht over de zee. De sfeer in de groep was heel fijn. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van wie er mee gaan.

Mijn tips

Ga er open in. Het is leuk om samen op vakantie te gaan maar het is natuurlijk maar toevallig of je een andere leuke single ontmoet.

Reisperiode: 09-08-2019 ~ 16-08-2019 / Diverse zeilschepen

64 jaar
8

Het zeilen was prachtig, de bemanning was geweldig en de verzorging was zeer goed.

Vakantie was ontspannend en leuk

Mijn tips

gewoon doen

Reisperiode: 09-08-2019 ~ 16-08-2019 / Diverse zeilschepen

53 jaar
9.5

Gewoon top!!!

Een geweldige week beleefd op De Linde. Een prachtig ruime klipper, veel ruimte op dek als ook benedendeks. We hadden een ontzettend fijne groep en het was vanaf het begin tot het eind een feestje. Een groot compliment aan het schipperspaar en aan de reisleiding. Alles liep op rolletjes. Heerlijk gezeild, meerdere eilanden aangedaan, droogvallen en wadlopen was echt een ervaring. Elke dag prima ontbijt, lunch en diner, niets te klagen. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar.

Mijn tips

Zorg voor zowel zomerkleding als ook voor winddichte kleding en bijv. een dikke trui. Het kan fris zijn op het water.

Reisperiode: 09-08-2019 ~ 16-08-2019 / Diverse zeilschepen

59 jaar
10

Het geef mij weer moet om verder te leven in een goede zin

Heel goed het eten was oké je had vrijheid de groep was als een vrienden groep los en je kon je verhaal doen.

Mijn tips

Wees je zelf te zijn

Reisperiode: 09-08-2019 ~ 16-08-2019 / Diverse zeilschepen

54 jaar
10

Ik heb een heerlijke reis gehad, die nog beter was geweest wanneer er regelmaat zat in het eten !

Ik heb een heerlijke reis gehad, het zeilen was fantastisch, wel had ik graag meer willen zeilen, dat is voor een volgende keer. De reis was all- inclusive dit was het ook, verder weinig extra kosten gemaakt. Ik heb in de communicatie gemist dat wij als gasten veel moesten doen en gedaan wat niet vermeld was, dit deden wij mede om op tijd te kunnen eten hebben. Jammer in deze reis was dat de kok een lieve gekke meid maar het eten was geregeld veel te laat. Niet schoonmaken was ook een minpunt.

Mijn tips

Bereid je voor op mooi en slecht weer, ook wanneer je van huis vertrekt met 38 graden! Het is watersport!!!!

Reisperiode: 26-07-2019 ~ 02-08-2019 / Diverse zeilschepen

61 jaar
10

Heerlijk.

Een heerlijke ervaring, wij hebben 4 eilanden aangedaan, gefietst, de boot droog laten vallen en, wat heel belangrijk is, enorm getroffen met het weer! De boot is groot genoeg om een plekje voor jezelf te zoeken, maar ook om gezellig bij elkaar te zitten en af en toe moet je even aan de slag om de zeilen te hijsen en navenante klusjes.

Mijn tips

Met een fiets zie je meer van de eilanden.

Reisperiode: 26-07-2019 ~ 02-08-2019 / Diverse zeilschepen

61 jaar
9

Grandioos, dit had ik nooit willen missen

Een fantastische beleving, we hadden een kleine maar hechte groep we hebben 4 eilanden aangedaan, we hadden een topkok aan boord en schipper Jan en zijn maat Arthur wisten precies wat ze deden en lieten ons goed meewerken, we kregen goede instructies, ze zijn samen een fantastisch team het droogvallen en het zeilen in de nacht was ook een aparte ervaring

Mijn tips

Laat je verrassen, de wind brengt je wel ergens naar toe

Reisperiode: 12-07-2019 ~ 19-07-2019 / Diverse zeilschepen

58 jaar
9

Een hartverwarmende ervaring

Voor iemand die nog nooit gezeild en/of een eiland bezocht heeft was dit een geheel nieuwe ervaring. Het was een geweldige week met waardevolle prettige medereizigers, en een prima kok annex reisleider en een uiterst bekwame /hulpvaardige schipper en maat. 4 eilanden bezocht, droog gelegen en voor anker gegaan. Had deze ervaring niet willen missen

Mijn tips

Geniet ervan

Reisperiode: 12-07-2019 ~ 19-07-2019 / Diverse zeilschepen

53 jaar
8

Mooie ervaring, genoten!

Het mooie schip, het zeilen, de eilanden die worden aangedaan, de verzorging heb ik als erg leuk ervaren. De groep was heel gemêleerd, vrienden gemaakt.

Mijn tips

Gewoon een keer doen!

Reisperiode: 10-08-2018 ~ 17-08-2018 / Diverse zeilschepen

50 jaar
9

Een fantastische indrukwekkende ervaring!!

Een geweldige reis. Heel goed verzorgd. Prachtige boot!

Mijn tips

Gewoon doen!! Ik vond het ook best spannend maar ik heb zoveel leuke mensen ontmoet.

Reisperiode: 10-08-2018 ~ 17-08-2018 / Diverse zeilschepen

73 jaar
9.5

Super

Het was de eerste keer, maar ik heb bijzonder genoten en door het weer dubbel op!

Mijn tips

Gewoon doen. Je kan actief bezig zijn, maar kan ook gewoon lui van de zon en rust genieten.

Reisperiode: 27-07-2018 ~ 03-08-2018 / Diverse zeilschepen

53 jaar
10

Super! Heel bijzonder dat één week wel 6 weken lijken te zijn.

Top! Mede door het weer en de leuke groep. De wind liet ons na 2 dagen wat in de steek, maar verder hebben we alles kunnen doen, zwemmen, zonnen, wadlopen en 4! eilanden aan kunnen doen, mede door inspanning van de schipper en de flexibiliteit van de reisleidster. De gastvrijheid die ontstond in de groep, waardoor ieder respectvol z'n plekje kreeg, heel bijzonder. Diepe buiging voor Simone, ze had; weinig houvast, een grote groep en aanvankelijk geen kok. Haar verzorging en informatie was top.

Mijn tips

Gewoon doen! Het zijn veel mensen en veel indrukken, maar de tijd ordent vanzelf.

Reisperiode: 27-07-2018 ~ 03-08-2018 / Diverse zeilschepen

46 jaar
10

Zeer divers, dus leuk!

Een heerlijke vakantie, zeer divers en zelfs 4 eilanden bezocht. Veel variatie mogelijk zoals wandelen fietsen iets bezichtigen en er is van alles te doen op de eilanden. Ook het droogliggen is een geweldige ervaring uiteraard! Dit is iets dat je zelf moet ervaren. Groetjes Johanna

Mijn tips

Huur een E bike en verken de vogelhut op Ameland en 'het groene strand' !

Reisperiode: 27-07-2018 ~ 03-08-2018 / Diverse zeilschepen

60 jaar
9.5

Het was een geweldig leuke ervaring!

Het was echt een fantastische week. Met een hele leuke groep. De bemanning was echt top! Ondanks dat er, uitgerekend in onze week, weinig wind was hebben toch aardig wat ervaring opgedaan.

Mijn tips

Neem vooral wat muntgeld mee voor de douchegelegenheden in de havens.

Reisperiode: 13-07-2018 ~ 20-07-2018 / Diverse zeilschepen

61 jaar
8

boven verwachting; leuke groep mensen om me heen, samengevoel, gezellig en mooi weer, top.

Hele fijne vakantie gehad met een leuke groep mensen.Het weer was ons ook goed gezind. We hadden een ervaren kapitein en een leuke matroos/hulp die beiden alle ins en outs vertelden over hoe het reilen en zeilen op de tjalk ging. Echter in de info vooraf zou op de "Malle Jan" een wastafel in de hut zijn. Niet gezien. De sanitaire voorzieningen op dit zeilschip zijn dusdanig dat ik en vele andere medereizigers besloten om toch maar aan de wal gebruik te maken van douche en toilet. Jammer.

Mijn tips

informeer goed naar ruimte in de hut en de sanitaire voorzieningen, want die kunnen per zeilschip anders zijn.

Reisperiode: 13-07-2018 ~ 20-07-2018 / Diverse zeilschepen

53 jaar
7

Super gezellig

Super vakantie leuke begeleiding, en bemanning.Prachtig weer gehad en leuk gezelschap.Alleen het schip de malle jan kan wel andere sanitair gebruiken .En de penetrante diesellucht is ook niet fijn in t schip.

Mijn tips

Neem niet teveel bagage mee

Reisperiode: 13-07-2018 ~ 20-07-2018 / Diverse zeilschepen

55 jaar
10

Geweldige actieve vakantie met gezellige mensen en bemanning.

Mijn beleving van de singlereis was goed . informatie van de organisatie was voldoende. Ondanks het weer werd er alternatieve tips gegeven door de schipper Jan en reisleider Niels. Hij was betrokken, ontspannen en gezellig. Onze groep was geweldig met elkaar veel gedeeld en gelachen. Onze kokkin bereidde heerlijke gerechten. Bedankt Ulrieke!!! Voor herhaling vatbaar

Mijn tips

Ga er blanco in. Probeer te carpolen met de andere singles.

Reisperiode: 08-09-2017 ~ 15-09-2017 / Diverse zeilschepen

54 jaar
8

Een geweldig avontuur in Nederland.

Fantastisch om mee te maken. Leuke groep en makkelijk om je thuis te voelen. Schipper en kok maakten het compleet. Voor mij de eerste keer alleen op vakantie maar laat dat je niet afschrikken. Je zal snel je plekje vinden.

Mijn tips

Lekker meehelpen met het zeilen, maar het is geen verplichting. Lekker de havenplaatsen bezoeken.

Reisperiode: 08-09-2017 ~ 15-09-2017 / Diverse zeilschepen

56 jaar
7

Even verstand op nul

Lekker genoten van het zeilen, de Waddenzee en eilanden.

Mijn tips

"Go with the flow"

Reisperiode: 11-08-2017 ~ 18-08-2017 / Diverse zeilschepen

60 jaar
9

Een schitterende week gehad.

Vier eilanden gezien en een nacht droog gevallen en wel 1000 zeehonden gescoord. Minstens tien levensverhalen gehoord vanuit een gemeleerde en gezellige groep. En ik ging om te luisteren..... Wat kan een mens nog meer aan aangenaams overkomen in een week ?? Dank aan mijn medereizigers en aan Jennifer, Arjen en schipper Andries en z'n mensen.

Mijn tips

Neem vooral jezelf mee aan boord, de anderen tref je daar wel.

Reisperiode: 11-08-2017 ~ 18-08-2017 / Diverse zeilschepen

54 jaar
9

Geweldig!

Ik heb een fantastische vakantie gehad. Meehelpen met zeilen en met koken. Een meesterkok aan boord die van elke maaltijd een feestje maakte. Vier eilanden aangedaan terwijl er drie beloofd waren.

Mijn tips

Gewoon doen en lekker genieten.

Reisperiode: 11-08-2017 ~ 18-08-2017 / Diverse zeilschepen

48 jaar
9

Geweldig

Een heerlijke vakantie, op zee kom je tot rust. Mooi uitzicht en droogvallen is een bijzondere ervaring. Het eten was erg goed, service was goed. Kortom all inclusief zeker een aanrader.

Mijn tips

Het was voor mij ook de eerste keer om zo te reizen. Zeker doen, je ontmoet mensen die in hetzelfde schuitje zitten.... Weer een ervaring rijker en Leuke mensen om samen dingen te ondernemen.

Reisperiode: 11-08-2017 ~ 18-08-2017 / Diverse zeilschepen

52 jaar
7

Echt leuk om een keer mee te maken.

Het was een prima vakantie met een leuke groep mensen.

Mijn tips

1. Neem oordopjes mee :-).

Reisperiode: 21-07-2017 ~ 28-07-2017 / Diverse zeilschepen

51 jaar
10

Een fantastische week langs de eilanden met een super gezellige groep.

Het was een geweldige week. Zeer leuke gastvrouw en gastheer, die heerlijk kan koken. Het weer, het zeilen, de belevenissen op de eilanden waren een aaneenschakeling van hoogtepunten. Dit was mede door de geweldige groep. Ik heb een onvergetelijke vakantie gehad.

Mijn tips

Neem genoeg warme drogen kleren mee.

Reisperiode: 21-07-2017 ~ 28-07-2017 / Diverse zeilschepen

53 jaar
8.5

De ingrediënten van de reis zijn super en we hebben er met zijn allen een supermaal van gemaakt.

in een woord geweldig, Koen (de schipper) gaf je t gevoel dat de reis uniek was, prachtig met 2 daagjes "echt" zeilen dat we de zee zagen als we binnen op de stoelen zaten. En Arjan wist ons elke dag weer te verrassen met zijn kookkunsten.

Mijn tips

We hoeven geen honderden km te rijden om t naar onze zin te hebben als er mensen zijn die er een feestje van willen maken. En de omstandigheden zijn super, dat zijn de voorwaarden om een vakantie te hebben om nooit te vergeten

Reisperiode: 21-07-2017 ~ 28-07-2017 / Diverse zeilschepen

48 jaar
8

Geweldig.

Lekker veel gezeild. Goed gezelschap. Begeleiding was oké. Schip, schipper en zijn maat waren meer dan oké.

Mijn tips

Lees goed wat voor reis je boekt. Er staat eiland hoppen en zeilen op de Waddenzee. Dus niet met een motorboot eiland hoppen. Je moet wel berijd zien de handen uit de mouwen te steken anders kom je nergens.

Reisperiode: 15-07-2016 ~ 22-07-2016 / Diverse zeilschepen

46 jaar
9

De wadden zijn een supermooie vakantie bestemming en ik heb op deze reis veel leuke nieuwe mensen leren kennen.

We hadden een leuke groep en we hebben samen heel veel actieve en gezellige dingen gedaan, zowel overdag als 's avonds. De combinatie van zeilen op het water en de eilanden te voet of per fiets verkennen vond ik top. Het eten was perfect verzorgd en we hadden geluk met het weer, want de zon scheen bijna alle dagen volop.

Mijn tips

Dit is een leuke reis als je van zon, zee en actief bezig zijn houdt en op een ontspannen manier andere singles wilt leren kennen.

Reisperiode: 15-07-2016 ~ 22-07-2016 / Diverse zeilschepen

51 jaar
9

Genieten van zon, zee, zeilen en het Waddengebied met onbekenden die elke dag meer een groep werden.

Mede dankzij geweldig zomerweer in september heerlijke week gehad. Reisleider verbindend en sociaal, goeie kok en samen maakten zij het verblijf aangenaam. Aan eten en drinken geen gebrek. Iedereen werd betrokken. Bemanning kundig, rustig en deelnemend in groep. Prettig. Aan boord hadden wat kussens mogen zijn om op te liggen of zitten.

Mijn tips

Nee

Reisperiode: 15-07-2016 ~ 22-07-2016 / Diverse zeilschepen

61 jaar
9

super.

Geweldig

Mijn tips

Gewoon doen.

Reisperiode: 15-07-2016 ~ 22-07-2016 / Diverse zeilschepen

50 jaar
8

Een super mooie, goed georganiseerde, relax vakantie.

Mooi weer, nieuwe ervaringen, aardige mensen en goed eten. Accommodaties zijn goed (gezien een zeilschip). De vakantie zo als je 'm wilt hebben.

Mijn tips

Neem een kussentje mee. Die banken zijn niet goed voor je achterwerk.

Reisperiode: 15-07-2016 ~ 22-07-2016 / Diverse zeilschepen

42 jaar
10

Boeiend :))))

Super gezellig, leuke mensen ontmoet. Helaas niet mijn type gevonden. Reisleiding met Arjan was super en wat kan die Marien koken zeg!!!!!!!

Mijn tips

Ga er gewoon blind in. Je houdt er altijd wel goede vriendschappen aan over.

Reisperiode: 15-07-2016 ~ 22-07-2016 / Diverse zeilschepen

43 jaar
10

Supergoed verzorgd, heerlijk gezeild en leuke activiteiten op de eilanden!

Super!

Mijn tips

Ga gewoon als je zelf!

Reisperiode: 15-07-2016 ~ 22-07-2016 / Diverse zeilschepen

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen