Ontmoeten wij jou ook?Actieve rondreis Waddeneilanden

Boek nú, betaal later

Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden

Meerdere campings Wadden

Singlereis Eilandhoppen op de Wadden (coronaproof). Alle eilanden van Texel tot Schiermonnikoog ontdekken met een backpack. Te voet, per fiets, boot en truck, alle vervoersmiddelen komen aan bod. Ieder een eigen tentje, samen gezellig koken, een museum bezoeken, paardrijden, een vuurtoren beklimmen en nog veel meer.

Wat kun je verwachten?

 • Van eiland naar eiland; je beleeft ze allemaal!
 • Met een gezellige groep tussen de 6 en 15 personen
 • Overnachten op campings in een 1-persoonstent
 • Verplaatsen per boot, fiets en truck
 • Zeehonden spotten & wadlopen
Veilig op vakantie
vanaf € 775,00
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden
Nederland - Wadden - Terschelling
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20-49 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Actieve rondreis Waddeneilanden

Groepsreis Eilandhoppen op de Wadden
Heb je ooit gedacht aan een backpackavontuur in Nederland? Tot voor kort waarschijnlijk niet. Wellicht droom je van eilandhoppen in de Cariben of in Griekenland, maar de Waddeneilanden zijn vast nog niet in je hoofd opgekomen. Herontdek de schoonheid van Nederland en ga mee op dit unieke avontuur. In 11 dagen tijd van eiland naar eiland hoppen en alle vijf TVTAS eilanden afvinken. Pak je backpack in (neem vooral niet te veel mee) en kom naar Texel, waar ons avontuur begint. Wij zorgen voor tentjes (iedereen een eigen tent, zodat we makkelijk 1,5 meter afstand kunnen houden), kampeer en kookmaterialen en stoeltjes. Het avontuur wordt wel primitief en uitdagend, maar zeer zeker een once in a lifetime ervaring.

We zoeken met elkaar naar de beste balans voor iedereen tussen individuele vrijheid en gezellig samen zijn! Er zullen steeds gezamenlijke activiteiten en verplaatsingen zijn van het ene eiland naar het andere, die we samen ondernemen. Maar er is ook altijd een escape om een deel iets individueler aan te pakken of je eigen weg te gaan... De tussen dagen vanaf het kamp zijn we sowieso vrij en flexibel om de omgeving samen of alleen te ontdekken of optionele activiteiten te doen zoals surfen (golf of kite), paardrijden, fietsen, mountainbiken, musea bezoeken, vuurtoren beklimmen of wat je verder nog kan bedenken! Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen bijzondere activiteiten om te doen.

Vervoer ter plekke:
Tijdens de reis verplaatsen we ons per fiets, te voet, per boot, met busjes en met een grote truck op Vlieland. Er wordt zoveel mogelijk voor bagagetransport gezorgd maar soms zullen we toch even de backpack op de rug moeten nemen om bijvoorbeeld de boot op te stappen. Reizen met een backpack is daardoor verplicht. 

Naar activiteiten
 • Vervoer - Boot
 • Overtocht Texel-Vlieland + safari met Vliehors Express
 • Overtocht Vlieland-Terschelling, Terschelling-Ameland, Ameland-Schiermonnikoog
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Bezoek Nationaal Park Duinen van Texel
 • Fietsverhuur Vlieland, Terschelling en Ameland
 • Wadlopen Ameland
 • Verblijf
 • 10 x overnachten op campings
 • Campingkosten
 • Gebruik van kampeermaterialen
 • Verblijf in 1-persoonstent inclusief slaapmatje
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Vervoer naar Texel en van Lauwersoog naar huis
 • Overig
 • Boekingskosten (€ 30 per boeking)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering. Vooraf bij te boeken.
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten
 • Verblijf
 • Maaltijdenpot € 150 voor de totale reis voor dagelijks ontbijt + diner en enkele lunches
 • Slaapzak en kussen

Activiteiten

Dag 1: Aankomst op Texel
Let op: de reis van 28 juli wordt andersom uitgevoerd: start Schiermonnikoog einde reis Texel.

Vandaag is de dag waar je maanden naar uitgekeken hebt. Weg uit je eigen omgeving en lekker op avontuur. Iedereen komt op eigen gelegenheid naar de camping op Texel. Met de trein of auto naar Den Helder, overtocht met de boot en met de bus naar de camping. Hier aangekomen staan alle tentjes netjes opgezet. Kies er maar een uit en maak kennis met je reisgenoten die ook net gearriveerd zijn. ’s Avonds eten we gezellig met elkaar bij het kamp (de reisleiding kookt voor je, meehelpen mag uiteraard) en vervolgens kunnen we genieten van de zonsondergang met een lekker Texel’s Skuumkoppe op het strand. Een mooi begin!

Dag 2: Texel
Na een gezamenlijk ontbijt wordt het tijd om Texel te verkennen. Hier vinden we het prachtige Nationale Park Duinen van Texel, een perfecte plek voor een mooie hike door de duinen en over het strand. ’s Middags heb je de tijd voor jezelf om erop uit te gaan. Huur een fiets en maak een mooie tocht naar een ander deel van het eiland of ga paardrijden in de duinen. Er is van alles te doen op Texel.

Dag 3: Texel – Vlieland – Terschelling
Het avontuur gaat nu echt beginnen. We staan vroeg op en reizen naar het noorden van Texel, waar een boot op ons wacht. We maken de oversteek naar Vlieland en komen uit op de immense zandvlakte van 20km² op het westen van Vlieland. Bij aankomst zien we een grote gele truck staan. Hiermee maken we een spectaculaire tocht door de Sahara van het noorden. We stoppen bij het drenkelingenhuisje en bij het meest westelijke puntje, waar vaak zeehonden liggen te zonnen. Wanneer we in de “bewoonde” wereld terechtkomen verruilen we de truck voor fietsen. Hiermee kunnen we het oosten van Vlieland verkennen. Aan het einde van de middag verzamelen we bij de pier in Oost Vlieland en maken we de overstreek naar Terschelling. 

Op een camping vlakbij West-Terschelling zetten we onze tentjes op voor de komende 3 nachten.

Dag 4 en 5: Terschelling
We hebben twee volle dagen om te doen op Terschelling wat we willen. Je hebt deze dagen een fiets ter beschikking, zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Lekker naar het strand of liever wat actiever? Er zijn tal van activiteiten te ondernemen; golfsurfen, suppen, zeehondentochten en strandritten per paard.

Dag 6: Terschelling naar Ameland
We hebben nog de hele dag om te genieten van Terschelling. ’s Avonds maken we de oversteek van Terschelling naar Ameland per boot. Geniet van het spectaculaire uitzicht over het wad terwijl de zon in het westen langzaam ondergaat. Bij aankomst in Nes op Ameland stappen we op de fiets naar de camping midden op het eiland, waar we de komende drie nachten verblijven.

Dag 7 en 8: Ameland
De sfeer op Ameland is weer heel anders dan op Terschelling. Deze dagen heb je weer een fiets tot je beschikking, waar je het eiland mee kunt verkennen. Er zijn meerdere kleine dorpen en het strand is nooit ver weg. Wil je Ameland proeven? Nobeltje is oud Hollandse rum gemaakt op Ameland. Het is aan te raden om Amelander koffie te bestellen als je op een terras zit. Heb je zin in actie? Optioneel zijn er diverse activiteiten mogelijk. Wanneer het lekker waait is strandzeilen een gave activiteit, maar je kunt ook powerkiten of beachgolfen. Een potje beachvolleyballen met elkaar mag ook zeker niet ontbreken tijdens ons waddenavontuur.  

Het is op Ameland ook tijd voor een van de meest unieke avonturen die je in Nederland kunt beleven: WADLOPEN (inbegrepen). We doen dit vanaf Ameland omdat we het dan helemaal goed afkunnen stellen op het getij en beter rekening kunnen houden met misschien wat uiteenlopende fysieke condities binnen de groep. Iedereen kan volop genieten van het lopen op de zeebodem en van de natuurlijke elementen.

Dag 9: Ameland – Schiermonnikoog *
Vroeg ontbijten, tentjes inpakken en fietsen naar de pier van Nes om op de boot naar Schiermonnikoog te stappen. Onderweg kunnen we genieten van het uitzicht over het wad en wie weet spot je zeehonden. We passeren de Engelsmanplaat en arriveren in de haven van Schiermonnikoog, het kleinste Waddeneiland. We overnachten hier op een kleine camping bij een kampeerboerderij.

* Tijdens de reis van 14-08-2020 is er geen directe overtocht van Ameland naar Schiermonnikoog mogelijk. We zullen een alternatieve verplaatsing organiseren, mogelijk via het vaste land.

Dag 10: Schiermonnikoog
De laatste dag van ons eilandleven. Tijd om Schiermonnikoog te verkennen. ‘Schier’ heeft één van de breedste stranden van Europa. Op het breedste punt is het bijna een kilometer breed. Een flinke sprint als je een verfrissende duik wilt nemen. Schiermonnikoog is in zijn geheel een nationaal park en is ten opzichte van Texel, Terschelling en Ameland een stuk rustiger. Alles is kleinschalig, groen en midden in de natuur. Geniet nog even van de rust voordat je weer naar de bewoonde wereld vertrekt.

Dag 11: Schiermonnikoog 

Na het ontbijt is iedereen vrij om nog meer van Schier te genieten of met de overtocht naar het vasteland op het Wad terug te kijken naar een geweldige backpackervaring in ons eigen kikkerlandje.

Hopelijk geen vaarwel maar een snel weerzien met je nieuwe reisvrienden!


De reis van 28 juli wordt andersom uitgevoerd: start Schiermonnikoog einde reis Texel!
Op de 28 juli reis verzamelen we op Schiermonnikoog. Er is een goede busverbinding vanaf station Groningen naar de boot in Lauwersoog. We beginnen ons avontuur nu op het rustigste eiland even extra back to nature in het Nationaal Park. Deze reis begint dan wel aan het andere uiteinde van de Nederlandse Waddeneilanden maar alle zelfde elementen zijn uiteraard ingebouwd en in een andere maar even goed opgebouwde volgorde als de start vanaf Texel.

Naar verblijf
 • Vervoer - Boot
 • Overtocht Texel-Vlieland + safari met Vliehors Express
 • Overtocht Vlieland-Terschelling, Terschelling-Ameland, Ameland-Schiermonnikoog
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Bezoek Nationaal Park Duinen van Texel
 • Fietsverhuur Vlieland, Terschelling en Ameland
 • Wadlopen Ameland
 • Verblijf
 • 10 x overnachten op campings
 • Campingkosten
 • Gebruik van kampeermaterialen
 • Verblijf in 1-persoonstent inclusief slaapmatje
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Vervoer naar Texel en van Lauwersoog naar huis
 • Overig
 • Boekingskosten (€ 30 per boeking)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering. Vooraf bij te boeken.
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten
 • Verblijf
 • Maaltijdenpot € 150 voor de totale reis voor dagelijks ontbijt + diner en enkele lunches
 • Slaapzak en kussen
Nederland , Wadden , Terschelling
Naam verblijf
Meerdere campings Wadden
Type verblijf
Huurtent
200 meter

Verblijf Meerdere campings Wadden

Beschrijving

Kamperen
Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op verschillende campings. Elke 2 à 3 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Op elke camping hebben we ons eigen veldje waar we de tentjes op kunnen zetten. Er zal niet overal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er vaak wel zijn, maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de Corona maatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiëne voorschriften te houden. 

De campings die we tijdens deze Waddenhop gebruiken zijn:

 • Groepsverblijf de Zwaluwhof op Texel
 • Natuurkampeerterrein West Terschelling van Staatsbosbeheer op Terschelling
 • Camping Klein Vaarwater op Ameland
 • Camping de Duinhoeve op Schiermonnikoog

De genoemde campings/groepsverblijven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en dienen ter voorbeeld om je een goede indruk te geven van de variatie aan verblijfsmogelijkheden die we gebruiken tijdens deze rondreis.  

Je verblijft in een 1-persoons trekkerstent. Dit is een compact tentje, waar je ook je backpack in kwijt kunt. Deze tent is gemakkelijk op te zetten en af te breken en kun je gemakkelijk aan je backpack bevestigen. Wij zorgen ook voor compacte opblaasbare slaapmatjes. Een slaapzak en (opblaas)kussentje dien je zelf mee te nemen. Zorg dat je voldoende ruimte in je backpack hebt om je matje, slaapzak en eventueel tentje in of aan kwijt kunt. We zullen zoveel mogelijk voor bagagetransport zorgen, maar het kan voorkomen dat we stukjes moeten lopen met onze bepakking. 

Koken en zitten
We nemen kookmaterialen, zoals pannen, gasbranders, bekers, borden en bestek mee. Ook zorgen we voor kampeerstoeltjes en opklaptafels. De reisleiding zal voor de boodschappen en maaltijden zorgen, maar hulp wordt op prijs gesteld.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Let op: aanpassing vertrekdatum 28 juli

De Waddenhop met vertrekdatum 28 juli zal in omgekeerde volgorde uitgevoerd worden. De reis begint op Schiermonnikoog en eindigt op Texel.

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers van deze groepsreis is 6 tot 10 personen.

Groepssamenstelling

De leeftijd van de doelgroep voor deze groepsreis is 20-49 jaar. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria maar ben je maximaal 5 jaar ouder? Dat is geen probleem, we heten je van harte welkom op deze singlereis. Onze reizen zijn actief en avontuurlijk dus we vragen wel een flexibele en enthousiaste instelling.

Bijzondere Corona voorwaarden

·  Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van corona vouchers.

·  Deze zomer wordt grote drukte verwacht op de Waddeneilanden. In combinatie met de coronamaatregelen die genomen worden kan dit ertoe leiden dat wij het reisprogramma moeten wijzigen. Zo kan het voorkomen dat een geplande bootverbinding niet gaat. We kiezen dan voor alternatieven, waarbij een verplaatsing via het vaste land tot de mogelijkheden behoort.

Coronaprotocol
Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

·         We houden anderhalve meter afstand

·         We wassen ons handen regelmatig

·         We schudden geen handen

·         Bij verkoudheid of koortsklachten blijf je thuis

·         Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is.

Naar vervoer
 • Vervoer - Boot
 • Overtocht Texel-Vlieland + safari met Vliehors Express
 • Overtocht Vlieland-Terschelling, Terschelling-Ameland, Ameland-Schiermonnikoog
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Bezoek Nationaal Park Duinen van Texel
 • Fietsverhuur Vlieland, Terschelling en Ameland
 • Wadlopen Ameland
 • Verblijf
 • 10 x overnachten op campings
 • Campingkosten
 • Gebruik van kampeermaterialen
 • Verblijf in 1-persoonstent inclusief slaapmatje
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Vervoer naar Texel en van Lauwersoog naar huis
 • Overig
 • Boekingskosten (€ 30 per boeking)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering. Vooraf bij te boeken.
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten
 • Verblijf
 • Maaltijdenpot € 150 voor de totale reis voor dagelijks ontbijt + diner en enkele lunches
 • Slaapzak en kussen

Vervoer

Met eigen vervoer

Iedereen komt op eigen gelegenheid naar Texel per trein, boot en bus (niet inbegrepen). Aan het einde van de reis kun je vanaf Lauwersoog de bus pakken naar Groningen en daar op de trein stappen.

Verzameltijd is 15:00 bij Groepsverblijf de Zwaluwhof Mienterglop 39
1796 MR De Koog op Texel (bij de reis van 28 juli is dit bij Camping de Duinhoeve Kooiweg 2A, 9166 SC Schiermonnikoog).
Vertrek van Schiermonnikoog (of Texel bij de reis van 28 juli) is na het ontbijt.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Boot
 • Overtocht Texel-Vlieland + safari met Vliehors Express
 • Overtocht Vlieland-Terschelling, Terschelling-Ameland, Ameland-Schiermonnikoog
 • Overig
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Vermaak
 • Bezoek Nationaal Park Duinen van Texel
 • Fietsverhuur Vlieland, Terschelling en Ameland
 • Wadlopen Ameland
 • Verblijf
 • 10 x overnachten op campings
 • Campingkosten
 • Gebruik van kampeermaterialen
 • Verblijf in 1-persoonstent inclusief slaapmatje
 • Vervoer - Eigen vervoer
 • Vervoer naar Texel en van Lauwersoog naar huis
 • Overig
 • Boekingskosten (€ 30 per boeking)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering. Vooraf bij te boeken.
 • Vermaak
 • Optionele activiteiten
 • Verblijf
 • Maaltijdenpot € 150 voor de totale reis voor dagelijks ontbijt + diner en enkele lunches
 • Slaapzak en kussen

 • STO
 • VvKR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen