Ontmoeten wij jou ook?Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden

Boek nú, betaal later

Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden

Campings TVTAS 11 dgn

Alle waddeneilanden van Schiermonnikoog tot Texel ontdekken wij met een backpack. Te voet, per fiets of zeilboot. Alle vervoersmiddelen komen aan bod. Samen gezellig koken, fietsen over de eilanden, paardrijden en een vuurtoren beklimmen. Annulering door Corona? Je ontvangt binnen 14 dagen je geld retour.

Wat kun je verwachten?

 • Hop met je backpack alle TVTAS eilanden over
 • Met een groep tussen 6 en 11 potentiele vrienden
 • Overnachten op campings in duinen of bossen
 • Afwisselend verplaatsen per zeilboot, fiets en rib
 • Zeehonden spotten & wadlopen
Veilig op vakantie
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden
Nederland - Wadden - Eilanden
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 18-35 jaar
 • 25-49 jaar
 • 30-45 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Actieve rondreis langs alle Waddeneilanden

Waddenzee Werelderfgoed
Bij Nederlanders zit reizen in het bloed. Het liefste reizen we de hele wereld over, maar de schoonheid dichterbij zien we over het hoofd. Wist je dat Nederland een voor de wereld uniek natuurgebied heeft? De Waddenzee staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De natuurlijke kracht en dynamiek van eb en vloed maakt de Wadden bijzonder. Planten en dieren moeten zich in het waddengebied voortdurend aanpassen aan weer, wind en het getij. Alleen de slimste en sterkste soorten overleven in het waddengebied.

Ontdek het Wad opnieuw!
Waarschijnlijk heb je één of meerdere Waddeneilanden bezocht, waarbij je met de veerboot van de vaste wal door de vaargeul naar een eiland bent gevaren. Het unieke van de Waddenzee beleef je intenser wanneer je gaat eilandhoppen in Nederland. Tijdens deze groepsreis hoppen we langs alle TVTAS eilanden met verschillende soorten boten. Uniek! Een onvergetelijke ervaring is de overtocht van Ameland naar Terschelling per historische zeilboot, waarbij we onderweg bij eb droogvallen op het wad.

 

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1: aankomst op Schiermonnikoog

Ons avontuur begint op Schiermonnikoog. Op eigen gelegenheid reis je naar het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Via Groningen of Leeuwarden kom je in Lauwersoog, waar je op de boot stapt. Bij aankomst op het eiland staat de reisleiding klaar om je te verwelkomen op de Wadden. Vervolgens stappen we op de fiets naar onze knusse camping op het westelijke deel van Schiermonnikoog. ’s Middags kun je het dorp verkennen en een kijkje nemen op één van de breedste stranden van Europa.

Dag 2: Schiermonnikoog

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de schoonheid van Schiermonnikoog te verkennen. Schier is één en al natuur en in zijn geheel een nationaal park. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling. Wanneer je oostwaarts gaat kom je al snel in ongerepte natuur, waar bijna geen mens te bekennen is. Wil je het avontuur een beetje actief beginnen? Het activiteitenstrand aan de noordkant is de perfecte plek voor blokarten en powerkiten (optioneel). Uiteraard bij de juiste weersomstandigheden. Mocht het windstil zijn, dan heb je op de andere Waddeneilanden nog volop kans om deze gave activiteiten te ondernemen.

Dag 3: Schiermonnikoog – Ameland

Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Ameland! We stappen aan boord van een watertaxi, die ons in ongeveer anderhalf tot twee uur naar de haven van Nes brengt. Het moment van de overtocht is afhankelijk van het tij. Alleen bij vloed kan de overtocht gemaakt worden. Bij aankomst staan onze fietsen klaar en wordt onze bagage naar de camping gebracht. We verblijven op een mooie camping aan de rand van de duinen. Hier verblijven we twee nachten.

Dag 4: Ameland

Ooit in je leven wil je lopen op de bodem van de Waddenzee. Dit is iets unieks voor Nederland en kan alleen bij eb op bepaalde plekken bij de Waddenzee. Tussen Hollum en Ballum neemt een lokale Amelander ons mee het Wad op (inbegrepen). Ruik, voel en proef de levendige Waddenzee en ervaar de snelheid waarmee het water wegvloeit en binnenkomt. De karakteristieke eilander zit vol verhalen, waar we zeker aandachtig naar zullen luisteren. Voor of na deze Waddenzwerftocht heb je de tijd om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Vanaf de vuurtoren loopt een fietspad door de duinen helemaal naar de andere kant van het eiland, waar je uitkomt bij de kwelders van ’t Oerd. Op de terugweg kun je stops maken in het gezellige Nes en afsluiten met een Nobeltje (het lokale likeurtje) in Ballum.

Dag 5: Ameland – Terschelling

We verlaten Ameland per historisch zeiljacht. De hele dag zullen we onderweg zijn naar het volgende eiland; Terschelling. We vertrekken bij vloed en zeilen zover we kunnen. Langzaam trekt het water weg en bij wantij kunnen we niet anders dan droogvallen op het wad. Als we geluk hebben, kunnen we van boord om een stukje over het drooggevallen wad te lopen. Wanneer het water weer de Waddenzee binnenkomt, varen we verder in de richting van de haven van West Terschelling. In de verte zie je de Brandaris al! Nadat we aangemeerd zijn, stappen we op de fiets naar de camping, waar we de komende 2 nachten verblijven.

Dag 6: Terschelling

Terschelling kun je het best op de fiets verkennen. Letterlijk tot ’Oosterend’ waar je op de Boschplaat kunt rondzwerven of naar het drenkelingenhuisje kunt wandelen. Hier heeft de natuur de vrije loop. Uniek op Terschelling is wadkanoën (optioneel) naar een zeehondenbank. Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano! Bij zonsondergang kunnen we naar de hoge duin hiken om te genieten van een kleurenspektakel, terwijl we uitkijken over het westen van Terschelling en Vlieland.

Dag 7: Terschelling – Vlieland

Vanaf Terschelling heb je het volgende eiland al zien liggen; Vlieland. Deze ochtend maken we met snelle ribs in 20 minuten de overtocht naar Vlieland. Vlieland is een langgerekt eiland welke voor de helft bestaat uit de Vliehors, de Sahara van het noorden. In het enige dorp Oost-Vlieland speelt het unieke eilandleven zich af. Ons tentenkamp staat op een prachtige plek in de duinen. Hier verblijven we 2 nachten. Je hebt op Vlieland een fiets tot je beschikking. Ga erop uit en verken het eiland. Je kunt langs de dijk van de Waddenzee naar het Posthuys fietsen en vervolgens door het uitgestrekte duingebied naar een strandopgang naar het Noordzeestrand.

Dag 8: Vlieland

Wil je de Vliehors verkennen? Ga mee op een excursie met de Vliehors Express (optioneel). Met grote gele trucks maak je een tocht over de uitgestrekte zandplaat in het oosten van Vlieland. Er wordt een stop gemaakt bij het drenkelingenhuisje en bij het uiterst westelijke puntje. Hier liggen vaak zeehonden te zonnen. De rest van de dag kun je genieten van het strand bij de camping. Wanneer de zon is ondergegaan kunnen we de mooiste reisverhalen delen bij het kampvuur.

Dag 9: Vlieland – Texel

Vandaag maken we onze TVTAS tour compleet met een overtocht naar Texel. We stappen aan boord van een voormalig visserschip en varen bij vloed over de Waddenzee naar de Cocksdorp. Texel is het grootste en bekendste Nederlandse Waddeneiland. Aangekomen op Texel gaan we naar de camping waar de tenten al klaar staan. Geniet tijdens de zonsondergang van het populaire lokale bier ‘Texel’s Schuumkoppe’

Dag 10: Texel

Het duingebied langs de Noordzee is het meest unieke van het eiland Texel. In de ochtend kunnen we het nationale park “Duinen van Texel” te voet verkennen. We eindigen bij een leuke strandtent. De rest van de dag heb je de tijd voor jezelf om erop uit te gaan. Huur een fiets en maak een mooie tocht naar een ander deel van het eiland of ga paardrijden (optioneel) in de duinen. Ook kun je een bezoek brengen aan Ecomare om meer te weten te komen over het Wad. Er is van alles te doen op Texel!

Dag 11: Einde van ons avontuur

Er komt een einde aan ons eilandhopavontuur. Wad hebben we genoten! Je kunt vandaag nog op het eiland blijven en zelf bepalen welke boot je naar Den Helder neemt.

 

Onvoorziene (weers)omstandigheden

In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat weersomstandigheden ons dwingen het reisprogramma aan te passen. Zo kan het te hard waaien om een overtocht veilig te laten plaatsvinden. De reisleiding bekijkt de mogelijke oplossingen, zoals het reizen via de vaste wal met veerboten of het langer blijven op het eiland tot de weersomstandigheden verbeterd zijn, en zal je zo snel mogelijk informeren over de aanpassing in het reisprogramma.

Naar verblijf
Nederland , Wadden , Terschelling
Naam verblijf
Campings TVTAS 11 dgn
Type verblijf
Huurtent

Verblijf Campings TVTAS 11 dgn

Beschrijving

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke 2 nachten verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud):

 • Mini Camping de Duinhoeve op Schiermonnikoog (2 nachten)
 • Camping Klein Vaarwater op Ameland (2 nachten)
 • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling (2 nachten)
 • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland (2 nachten)
 • Bij groepsaccommodatie de Zwaluwhof/Nieuw Vredenstein of een kleine camping op Texel (2 nachten)

Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils!

1- of 2-persoonstent Basic

Dit is een popup tent voor 1 of 2 personen. Slaap je In een 1-persoonstent basic, dan heb je de privacy van een eigen tent.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in een 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent basic, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht.

De tent heeft 1 of 2 luchtbedden/matjes en beschikt over campingstoelen en een lampje. Er is geen electriciteit in de tent. Neem je eigen slaapzak en (opblaas)kussen mee.

2-persoonstent De Waard

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in deze 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent De Waard, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

Luxe tent voor 2, 3 of 4 personen

Verblijf in een ruime windbestendige tent met twee comfortabele (aero)bedden. Eventuele 3e en 4e personen overnachten op een comfortabel luchtmatras. Kussens en dekens zijn aanwezig.

We maken o.a. gebruik van De Waard tenten, zoals een Apollo 5 (zie foto). Per eiland kan het tenttype net even anders zijn. Er is volop ruimte. Je tent is uitgerust met comfortabele campingstoelen, tafel, kastjes, waterreservoir, drinkbekers, verlichting en oplaadpunt voor telefoons (op zonne-energie).

Deze tent kun je alleen boeken wanneer je samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen boekt.

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

 

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de coronamaatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiënevoorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze coronatijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en af en toe een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan!

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Betalingsvoorwaarden

Na boeking ontvang je een boekingsbevestiging/factuur. De aanbetaling is 10% van de reissom. Het resterende bedrag betaal je 6 weken voor de vertrekdatum.

Annulering door Corona?

Je ontvangt binnen 14 dagen je geld terug.

Coronaprotocol

Wij houden ons aan de richtlijnen van het kabinet en RIVM. De maatregelen veranderen met regelmaat naarmate er nieuwe inzichten komen. Voorafgaand aan de reis zullen wij jou het geldende protocol toesturen. Ook zullen we voor aankomst aan je vragen of je gezondheidsklachten hebt. In ieder geval houden wij ons aan de volgende voorschriften:

·     We houden anderhalve meter afstand

·     We wassen ons handen regelmatig

·     We schudden geen handen

·     Bij verkoudheid of koortsklachten laat je je testen. Bij een positieve testuitslag blijf je thuis

·     Iedereen heeft mondkapjes bij zich voor verplaatsingen waarbij anderhalve meter niet mogelijk is

Bijzondere coronavoorwaarden

Het kan voorkomen dat het kabinet een nieuwe lockdown afkondigt en deze reis niet uitgevoerd kan worden. Wij zullen je daar dan zo snel mogelijk over informeren. Indien je al betalingen gedaan hebt aan ons, ontvang je deze retour. Wij maken geen gebruik van coronavouchers.

Dit jaar is er grotere drukte op de Waddeneilanden. In combinatie met de coronamaatregelen die genomen worden kan dit ertoe leiden dat wij het reisprogramma moeten wijzigen. Zo kan het voorkomen dat een geplande bootverbinding niet gaat. We kiezen dan voor alternatieven, waarbij een verplaatsing via het vaste land tot de mogelijkheden behoort.

Naar vervoer

Vervoer

Met eigen vervoer

Naar de eilanden
Het Waddenhopavontuur begint op Schiermonnikoog en eindigt op Texel. Je reist op eigen gelegenheid naar het eerste eiland. Deze bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom. Neem de boot van 12.30 uur vanuit de veerhaven van Lauwersoog. Bij aankomst om ca. 13.20 uur staat de reisleiding op je te wachten. We halen een fiets op bij de fietsverhuurder en fietsen naar de eerste camping.

Aan het einde van de reis op Texel kun je met de lokale bus of de Texelhopper naar de veerhaven reizen, waar je op de boot naar Den Helder stapt. Je kan zonder ticket aan boord stappen.

Tussen de eilanden
De overtochten tussen de eilanden zullen elke keer weer anders zijn. We maken de oversteek per watertaxi, historische zeilboot, rib en een oude vissersboot. Zo beleef je de Waddenzee op elke mogelijke manier!

De overtochten zullen met de volgende bootsoorten plaatsvinden (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Schiermonnikoog naar Ameland per watertaxi
 • Ameland – Terschelling per historische zeilboot
 • Terschelling – Vlieland per ribs
 • Vlieland – Texel per vissersboot
Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

 • GGTO

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen