Ontmoeten wij jou ook?Rondreis 14-dagen Ierland

Boek nú, betaal later

Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland

Camping BlackthornFarm

Tijdens deze groepsreis ontdekken we in 14 dagen het prachtige Ierland. Met een gezellige groep mensen ondernemen we gave activiteiten, genieten we van de natuur, leren we de vriendelijke Ierse bevolking een beetje kennen en proosten we met een koude Guinness. Zin in een avontuur als dit? Lees dan snel verder.

Wat kun je verwachten?

 • Zeekajakken bij Adventure Island
 • Bezoek aan de beroemde Guinness brouwerij
 • Bijzonder mooie fietstocht langs de rotskust
 • Bezoek aan de hoofdstad Dublin
 • Cliffs of Moher, Croagh Patrick, Gap of Dunloe
vanaf € 1449,00
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland
Ierland - Leinster - Dublin
 • Vertrekgarantie
 • Last minute
Reisgenoten:
 • 20 - 45 jaar
Verblijf:
Huurtent
Verzorging:
Logies
Vervoer:
Meer info & reserveren
 • Reisthema's:
 • Verblijf:

Groepsreis Rondreis 14-dagen Ierland

De bestemming van deze groepsreis, Ierland, is er een van uitersten. Het is woest en vriendelijk tegelijk: het land kent een lange geschiedenis, heeft bijzonder veel karakter en is eigenlijk ook best charmant. Ook de natuur is afwisselend: het centrale deel van Ierland is vrij vlak met veel meren, maar richting de kust is het bergachtiger. Dit zal niet het enige zijn dat je zal verrassen tijdens deze 14-daagse groepsreis door Ierland. Laat je meevoeren door de aanstekelijke Ierse muziek in de pubs, maak kennis met het traditionele Ierse bier en de whiskey, dwaal door sfeervolle smalle straatjes en geniet van de natuurwonderen die verspreid over het land te vinden zijn.

Uiteraard heb je tijdens deze rondreis de beschikking over je eigen tent, zoals je van ons gewend bent. Je bezoekt historische kastelen met bijbehorende tuinen, grote natuurparken vol flora en fauna en uiteraard de fascinerende kustlijn van het land. Maar er is meer… Ga snel naar het kopje 'activiteiten' voor het dag-tot-dag programma van deze gave 14-daagse rondreis. 

Naar activiteiten
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Amsterdam - Dublin inclusief ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Vervoer ter plekke (van en naar de luchthaven en van en naar de activiteiten)
 • Verblijf
 • Alle overnachtingen
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Vermaak
 • Bezoek aan Guinnes brouwerij
 • Materialen voor inbegrepen tochten
 • Bezoek aan Cliffs of Moher
 • Wandeltochten
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Boottocht Gap of Dunloe
 • Kayakken bij Clew Bay
 • Fietstocht
 • Overig
 • Tol- en parkeergelden
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • Verblijf
 • Etenspot (houd rekening met €5 - €15 per dag) Je doet op dag 1 met de groep boodschappen voor de hele week
 • Eventueel douchemuntjes voor op de campings
 • Vermaak
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
 • Optionele activiteiten
 • Overig
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Activiteiten

Dag - 1 Aankomst Dublin – Wicklow Mountains (80 km)
De groepsreis in Ierland kan beginnen! Vanuit Nederland vertrekken we met het vliegtuig naar Ierland en komen aan in Dublin, de bruisende hoofdstad van het land. Deze eerste nacht op Ierse bodem brengen we door ten zuiden van Dublin, aan de rand van het Wicklow Nationaal Park, op een mooie camping. Een ideale stek voor de eerste nacht tijdens deze groepsreis. Vanavond kiezen we tussen een home-made maaltijd op de camping of voor gemak. Misschien is er wel een leuk restaurantje nabij de camping waar je voor een zacht prijsje kennis kunt maken met de steeds populairder wordende Ierse keuken?

Dag - 2 Wicklow Mountains, op avontuur!
Vandaag trekken we er op uit om voor de eerste keer Ierland te verkennen, op de manier die je van onze groepsreis gewend bent. We maken een wandeling door de mooie Wicklow Mountains, een bergketen met als bijnaam ‘de Tuin van Ierland’ in een overweldigende natuur. Gebergten en groene valleien wisselen elkaar af, overal duiken riviertjes op, kleine meren en typische Ierse stenen muurtjes slingeren zich een weg door het landschap. In dit gebied zijn talloze wandelingen uitgezet, in overleg met de groep en reisbegeleider kiezen we de mooiste wandeling uit. Wordt het een prachtige wandeling bij Lough Dan, dwars door een reservaat waar de reeën en herten vrij rondlopen? Of wordt het een beklimming naar de bergtop met een waanzinnig uitzicht over de kust en Dublin?

Dag - 3 Op naar Westport!
Tijd om het westen van Ierland op te zoeken! We pakken onze spullen in en gaan naar Westport, een ontzettend leuke stad met veel geschiedenis en cultuur. Aan het begin van de middag komen we in Westport aan, waar we onze tenten zullen opzetten. We kunnen ervoor kiezen om de stad Westport te bezoeken of het prachtige strand op te zoeken en hier de rest van de dag te vertoeven. Ook kunnen we in de middag gezellig bijkletsen in Matt Molloy’s Irish Pub in Westport. Matt Molloy is de fluitist van een van de beroemdste Ierse bands aller tijden, The Chieftains. Elke dag kan er genoten worden van live muziek onder het genot van een lekkere ‘pint’!

Dag - 4 Adventure Island
Na een lekker ontbijt in het ochtendzonnetje maken we ons klaar voor het kajakken. We rijden naar Adventure Island, waar we na de instructies de zee op gaan! We kajakken langs de 365 kleine eilandjes die Clew Bay rijk is. In dit gebied zul je vrijwel altijd zeehonden tegenkomen, dus wij gaan ze ook opzoeken! Na het genieten op zee kunnen we de rest van de dag lekker ontspannen aan het strand, Westport bezoeken of een mooie wandeling in de omgeving maken.

Dag - 5 Het letterlijke hoogtepunt: Croagh Patrick!
Maak je op voor dé uitdaging van deze reis: de beklimming van de Croagh Patrick. We zorgen ervoor dat we hier vroeg aankomen zodat we de hele ochtend en middag te besteden hebben. Het verhaal gaat dat de beschermheilige van Ierland (St Patrick) hier rond het jaar 400 maar liefst 40 dagen gevast heeft. Tegenwoordig trekt het jaarlijks op Reek Sunday (laatste zondag van juli) 25.000 bezoekers die de pelgrimstocht naar boven maken, sommigen doen dit zelfs op blote voeten. Vanaf de top van de Croagh Patrick zie je de 365 kleine eilandjes in Clew Bay, waar we gisteren zijn geweest. Nadat we de Croagh Patrick hebben getrotseerd maken we ons op voor ons laatste nachtje in Westport.

Dag - 6 Croagh Patrick - Doolin
Vandaag vertrekken we vroeg in de ochtend naar de volgende bestemming van deze reis, Doolin. Dit is een charmant klein dorpje aan de noordwestkust van Ierland. Het dorpje wordt omgeven door een spectaculair kalkstenen landschap. Doolin is een plaats van adembenemende schoonheid en daarom een bezoek waard! Onderweg naar Doolin rijden we door the Burren. De naam komt van het Ierse woord 'Boireann' dat 'met stenen bezaaide plek' betekent. Het is een uniek landschap van steen wat zo’n 300 miljoen jaar geleden is ontstaan. Toen was de Burren niet meer dan een ondiepe zee waarin zeediertjes leefden die kalk-skeletjes bevatten. Bij sterfte vielen deze skeletjes naar de bodem waar ze in de miljoenen jaren die volgden aan elkaar vast kleefden en uiteindelijk het landschap van de Burren vormden. Een bijzonder landschap met een net zo bijzondere ontstaansgeschiedenis. We overnachten op een camping prachtig gelegen aan de kust.

Dag - 7 Adembenemend: Cliffs of Moher
Tijd voor de Cliffs of Moher! Dit gebied is door UNESCO uitgeroepen tot Geopark. Een plek van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt maar ook door haar archeologische, ecologische en culturele waarde. De kliffen zijn op zijn hoogst 214 meter en bezetten zo’n acht kilometer kust langs de Atlantische Oceaan. The Cliffs of Moher zijn de thuisbasis voor één van de grootste zeevogelkolonies van Ierland, de papegaaiduikers. En met een beetje geluk spot je ze zelf ook. Ook zijn er haviken, meeuwen, aalscholvers en alken te spotten. We steken per ferry de zee-inham nabij Shannon over en volgen het aangelegde schelpenpad wat ons alle mooie plekken laat zien. Je vindt hier wilde paarden, de ruige zee die tegen de rotsen slaat en een enorm gevoel van vrijheid. Waar anders dan in de beroemde pub O’Connors kun je na zo’n prachtige tocht beter bijkomen met een welverdiende Guinness?!

Dag - 8 Op naar Dingle!
We gaan vandaag fietsen! Het fietsen in Ierland is wel wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn, in Nederland kennen we namelijk weinig heuvels. We kiezen een mooie route uit en kunnen zelf bepalen hoeveel kilometer we willen fietsen. Lekkere snelle afdalingen in een prachtige omgeving, of toch iets meer klimmen en door ruige velden? De keuze is aan jou. Na het fietsen zetten we de tocht voort naar onze wildkampeerplek voor vanavond. De reisbegeleider weet een mooi plekje om het tentenkamp op te zetten!

Dag - 9 Dingle - Killarney
Tijd om de benen eens een beetje rust te geven na het fietsen van gisteren. Vandaag kunnen we verschillende dingen doen, maar laten we eerste kijken wat de weersvoorspellingen zijn, want je weet het maar nooit met het weer in Ierland. We kunnen een rustige wandeling maken door de prachtige omgeving van Dingle, maar ook naar de Mount Brandon en, niet te vergeten, Slea Head! Dit is het meest Westelijke punt van Europa. Uiteraard doen we dit in overleg met de groep. Aan het eind van de middag vertrekken we richting Killarney, waar we de komende dagen verblijven.

Dag - 10 Killarney
Vandaag maken we ons op voor een boottocht over ‘the lakes of Killarney’. Na deze boottocht wandelen we terug, door de ruige maar mooie natuur. Het laatste stuk nemen we de bus, omdat het toch wel écht een eind lopen is. Eenmaal op de camping maken we weer een heerlijke maaltijd klaar.

Dag - 11 Killarney
We hebben een vrije dag en kunnen in overleg van alles doen! We kunnen kiezen uit een wandeling, een bezoek aan de stad Killarney, Muckross House, een korte auto rondrit met een bezoek aan Kenmare; alles is mogelijk! Een andere leuke optie is een wandeling maken rond het meer ‘Lough Leane’, één van de oudste meren van Killarney. De naam Lough Leane betekent ‘meer van het leren’. Volgens een oude legende ligt er onder het glinsterende water het land van Tir na N’og, het land van de eeuwige jeugd. In de middag rijden we naar Killarney. Hier brengen we een bezoek aan het eerste in Ierland gevestigde nationale park. Misschien nóg gaver om te bezoeken, de hondenraces in een dorp verderop!

Dag - 12 Terug richting Dublin
Vandaag zeggen we Killarney vaarwel en gaan we naar Dublin. Eenmaal aangekomen, zetten we onze tenten op en gaan we richting de Guinness brouwerij. Hier krijgen we een uitgebreide rondleiding en uiteindelijk zullen we in het gezellige café, uiteraard onder het genot van een Guinness, genieten van het uitzicht en napraten over de prachtige reis die achter ons ligt. Nog niet moe? Degenen die dat willen, kunnen met de bus vanaf de camping naar het centrum van Dublin om daar de avond af te sluiten.

Dag - 13 Dublin
We sluiten deze groepsreis af in de hoofdstad Dublin. Maak kennis met de prachtige architectuur, de vriendelijke inwoners en de gemoedelijke sfeer. Dit is onze kans om die laatste Ierse souvenirtjes te kopen, nog een biertje of echte Ierse whisky te proeven en de sfeer in ons op te nemen. We overnachten op een camping in de omgeving van Dublin, waar we de laatste avond gezellig met elkaar als groep doorbrengen. Na een volledige dag in Dublin sluiten we deze geweldige groepsrondreis af met een heerlijk diner in de hoofdstad van Ierland. Een mooiere laatste avond kunnen we ons haast niet voorstellen. Moe maar voldaan vertrekken we weer richting de camping, waar we onze laatste nacht doorbrengen.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag - 14 Terugreis
De groepsreis door Ierland zit er helaas weer op en we vliegen op tijd terug naar Nederland. Onderweg zullen we nog napraten over de prachtige herinneringen en ervaringen die we tijdens deze reis hebben opgedaan.

Naar verblijf
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Amsterdam - Dublin inclusief ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Vervoer ter plekke (van en naar de luchthaven en van en naar de activiteiten)
 • Verblijf
 • Alle overnachtingen
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Vermaak
 • Bezoek aan Guinnes brouwerij
 • Materialen voor inbegrepen tochten
 • Bezoek aan Cliffs of Moher
 • Wandeltochten
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Boottocht Gap of Dunloe
 • Kayakken bij Clew Bay
 • Fietstocht
 • Overig
 • Tol- en parkeergelden
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • Verblijf
 • Etenspot (houd rekening met €5 - €15 per dag) Je doet op dag 1 met de groep boodschappen voor de hele week
 • Eventueel douchemuntjes voor op de campings
 • Vermaak
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
 • Optionele activiteiten
 • Overig
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
Ierland , Leinster , Dublin
Naam verblijf
Camping BlackthornFarm
Type verblijf
Huurtent

Verblijf Camping BlackthornFarm

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je op 2 tot 3 sterren campings met meerdere faciliteiten. Alle sanitair is prima en sommige campings hebben WiFi. Je krijgt een 2 persoonstent van het merk Vaude te leen voor alleengebruik.
Let er goed op dat je zelf een slaapmat meeneemt, slaapzak kun je zelf meenemen of bijboeken in het boekingsformulier.  

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers

Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Toeslagen vliegticket

Hoe korter voor vertrek je boekt, hoe groter de kans op dure vliegtickets. Dan wordt er een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.

Gegarandeerd vertrek

De meeste reizen kennen een gegarandeerd vertrek bij 6 en maximaal 8 reizigers. Vanwege de populariteit van onze reizen, worden deze vaak dubbel uitgevoerd. Vanaf 12 reizigers wordt de reis gegarandeerd dubbel uitgevoerd.

Naar vervoer
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Amsterdam - Dublin inclusief ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Vervoer ter plekke (van en naar de luchthaven en van en naar de activiteiten)
 • Verblijf
 • Alle overnachtingen
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Vermaak
 • Bezoek aan Guinnes brouwerij
 • Materialen voor inbegrepen tochten
 • Bezoek aan Cliffs of Moher
 • Wandeltochten
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Boottocht Gap of Dunloe
 • Kayakken bij Clew Bay
 • Fietstocht
 • Overig
 • Tol- en parkeergelden
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • Verblijf
 • Etenspot (houd rekening met €5 - €15 per dag) Je doet op dag 1 met de groep boodschappen voor de hele week
 • Eventueel douchemuntjes voor op de campings
 • Vermaak
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
 • Optionele activiteiten
 • Overig
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Vervoer

Met het vliegtuig

De retourvlucht zal plaatsvinden van Amsterdam naar Dublin.
Indien de definitieve vluchttijden bekend zijn, zullen deze aan het programma worden toegevoegd.

Let op: Luchthaven en vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo
 • Vervoer - Vliegtuig
 • Retourvlucht Amsterdam - Dublin inclusief ruimbagage
 • Vervoer - Bus
 • Vervoer ter plekke (van en naar de luchthaven en van en naar de activiteiten)
 • Verblijf
 • Alle overnachtingen
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Vermaak
 • Bezoek aan Guinnes brouwerij
 • Materialen voor inbegrepen tochten
 • Bezoek aan Cliffs of Moher
 • Wandeltochten
 • Enthousiaste reisbegeleiding
 • Boottocht Gap of Dunloe
 • Kayakken bij Clew Bay
 • Fietstocht
 • Overig
 • Tol- en parkeergelden
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • Verblijf
 • Etenspot (houd rekening met €5 - €15 per dag) Je doet op dag 1 met de groep boodschappen voor de hele week
 • Eventueel douchemuntjes voor op de campings
 • Vermaak
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
 • Optionele activiteiten
 • Overig
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

 • SGR
 • SCR
 • ANVR

Singles over deze reis

Waardering door singles

Gebaseerd op 2 reviews
8.5
Review door ...
8
40 jaar

Mooie mix van inspanning en ontspanning

Een reis die je een goede indruk geeft van de natuur in Ierland. Mooie wandelingen gemaakt o.a. naar de top van de Croagh Patrick en langs de Cliffs of Moher. Tijdens het zeekajakken werden we omringd door een groep zeehonden dat was ook mooi om te zien. En natuurlijk de leuke Ierse Pubs en koffiezaakjes die wij tijdens onze reis bezocht hebben.

Mijn tips

Probeer naast de wandeling langs de Cliffs of Moher ook een boottocht te boeken. De papegaaiduikers zijn maar tot half juli te zien bij de Cliffs of Moher. In Dublin heb ik een rondleiding gekregen in Freemasons Hall voor maar €.2,- Het was een goede kennismaking met het vrijmetselaarschap en de diverse afdelingen (Heilig Koninklijk Gewelf, Tempeliers en Rozenkruisers).

Reisperiode: 21-07-2018 ~ 03-08-2018 / Camping BlackthornFarm

Review door ...
9
28 jaar

Een top vakantie waar ik nog lang naar terug zal kijken!

Ierland leek mij een geweldig land en dat is het ook gebleken. Vanwege de cultuur en de gezellige Ieren is het zeker een aanrader. Ik was met een groep van 6 mensen plus de reisleidster. Een hele gezellige groep en tussen de jongste en de oudste in de groep, incl. reisleidster, zat 10 jaar. Dit maakte, samen met de verschillende activiteiten (wandelen, kayakken en fietsen) een hele leuke vakantie om Ierland te ontdekken.

Mijn tips

Neem je gezelligheid en fototoestel mee en geniet zowel van de Ierse natuur en cultuur als ook van de gezelligheid van de groep. Iedere groep is uiteraard anders, maar hierin kun je ook je eigen gezelligheid in gooien :)

Reisperiode: 05-08-2017 ~ 18-08-2017 / Camping BlackthornFarm

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen