Ontmoeten wij jou ook?Rondreis Door de Duitse Eifel

Boek nú, betaal later

Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel

9.4
Gästehaus am Hochsimmer

Op slechts 3 uur rijden staat je een actieve groepsreis midden in de natuur te wachten! Geniet van het heuvelachtige landschap, de sfeervolle dorpjes en geniet van een biertje met heerlijke kartoffeln en bratwurst. Vergeet zeker niet te genieten van de activiteiten zoals het rodelen, mountainbiken of hiken.

Wat kun je verwachten?

  • Mooie mountainbiketocht
  • Bezoek aan de historische stad Trier
  • Gave kanotocht
  • Verblijf in Duitse pensions inclusief ontbijt
  • Wandelen rond een eeuwenoude krater
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel
Duitsland - Eifel - Monschau
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 20-55 jaar
  • 20-59 jaar
Verblijf:
Guesthouse
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Groepsreis Rondreis Door de Duitse Eifel

Een reis naar Duitsland suf? In tegendeel! De Duitse Eifel bevindt zich dichtbij het drielandenpunt en is adembenemend mooi. Het dient als de perfecte bestemming voor outdoor activiteiten tijdens onze 7-daagse groepsreis.

De Duitse Eifel, gelegen tussen de Moezel en de Rijn, houdt een gevarieerd landschap schuil die lang geleden ontstaan is tijdens vulkaanuitbarstingen. Het gebied is rijk aan karakteristieke lemen vakwerkhuizen, die je overal op ziet doemen bij de rivier en tussen de groene heuvels. Tijdens de reis verblijven we in typisch Duitse dorpen, waar we omringd worden door de schitterende natuur. De hele week staan er sportieve activiteiten op het programma, zodat we geheel in style het gebied kunnen ontdekken. Onder andere op het programma; Kanoën, rodelen, mountainbiken en hiken.

Bij ons bezoek aan Trier heb je de vrijheid om zelf je dag in te delen. Er is de mogelijkheid de burcht te bezichtigen, een terrasje te pakken of een museum te bezoeken. Het is geheel aan jou, heerlijk toch? In deze stad zullen we wel gezellig samen de Bitburger bierbrouwerij bezoeken. Prost!

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1- Van Arnhem naar Monreal in de Eifel
Het wachten is voorbij! De actieve groepsreis gaat van start. Vanaf station Arnhem vertrekken we om 09:00u richting de prachtige groene Duitse Eifel. Dit gebied wordt ook wel de Vulkaan Eifel genoemd vanwege de vele kraters. We worden door onze reisbegeleider richting Monreal gereden, het mooiste dorp van de Eifel. Dit pittoreske en schilderachtige dorpje is iets dat op een ansichtkaart thuis hoort. Een goed begin van deze groepsreis dachten wij zo! Leuk om te weten, het dorp is perfect voor ‘krimimakers’; veel Duitse krimi’s werden hier gefilmd. Onderweg kunnen we optioneel stoppen bij de geiser Andernach. Bij aankomst in het pension laten we onze spullen achter en gaan we op pad. We bezoeken het dorp en leren elkaar wat beter kennen. Tegen de avond zoeken we een gezellig restaurant op. Proost, op de eerste avond in Duitsland!

Dag 2 – Monreal - Daun 
Na een heerlijk Duits ontbijt pakken we onze dagrugzak in en vertrekken we naar Daun. Daun is slechts een uurtje rijden, wat ideaal is voor ons volle programma van vandaag. De plaats staat bekend om haar vulkaankraters en mineraalbronnen. Deze gaan we dan ook zeker bekijken! We gaan richting Totenmaar, ook wel het ‘Weinfelder Maar’ genoemd. Dit kogelronde meer is gevormd in de krater van een uitgebarsten vulkaan! We maken een wandeling tussen de maren door en zoeken een lekker plekje om te picknicken. Op en top genieten. Met onze lunch achter de kiezen vervolgen we onze weg. We bereiden ons in de bus vast mentaal voor op de volgende activiteit. We gaan namelijk rodelen! Op de rodelbaan van wel 800 meter lang met scherpe bochten, garanderen we maximaal plezier. Lukt het jou om de maximale snelheid van 40 kilometer per uur te halen? Wat een lol! Na deze inspannende dag keren we terug naar onze verblijfsplaats voor vannacht en gaan ergens lekker dineren.

Dag 3 - Hiken rond Manderscheid 
Na wederom een heerlijk ontbijt is het vandaag tijd om onze benen het werk te laten doen. We gaan de heerlijke geuren van de natuur opsnuiven tijdens een actieve hike van zo’n 15 kilometer. Deze hike gaat over het Vulkaneifelpad vlakbij Manderscheid. Dit pad loopt deels langs de rivier de Lieser en je kunt zo lang hiken als je wilt! We kiezen met de groep welke kant we op wandelen om de mooiste uitzichten te bekijken. Bij terugkomst proosten we met een welverdiend drankje op deze leuke dag.

Dag 4 - Een drukke dag vol cultuur, historie en natuur!
Er staan vandaag allerlei leuke dingen op het programma. We gaan namelijk de historische stad Trier bezoeken én naar een bierbrouwerij. Er is voor ieder wat wils in Trier. Je vindt er cultuur en historie, maar ook natuur! Iedereen is vrij om te gaan en staan waar hij of zij wil. Iedereen zo ver? Of eerst nog een kopje koffie? Dan is het tijd om verder te gaan, richting de Bitburger bierbrouwerij. Deze brouwerij is één van de belangrijkste premium brouwerijen in Duitsland. We ontdekken vandaag hoe Bitburger bier gebrouwen wordt middels een leerzame rondleiding. Een proeverij kan natuurlijk niet ontbreken, hik! Na deze enerverende dag rijdt onze reisbegeleider ons naar Monschau. De tocht voert ons door de prachtige natuur van de Eifel en in slechts 1,5 uur komen we aan in Monschau, waar we de komende drie nachten zullen verblijven. Iedereen nog wakker?

Dag 5 - Tijd voor een mooie kanotocht
Goedemorgen! Het is lekker wakker worden in Monschau, de parel van de Eifel. Dit stadje leent zich perfect voor een dagje uit. Je vindt er leuke winkels, goede restaurants en prachtige gebouwen. We gaan het allemaal op ons gemak bekijken voordat we ons wagen een de kanotocht van vanmiddag. Die beloofd spectaculair te worden. We kanoën over een rivier, net buiten Monschau. Geniet van al het moois om je heen.  En let goed op, wie weet spot je onderweg nog wel een ijsvogel.

Dag 6 - Mountainbiken in de Eifel
Vandaag op het programma: gegarandeerd actie! Op de mountainbike gaan we de omgeving verder verkennen. We zoeken een mooie route uit die voor iedereen in de groep geschikt is en genieten ondertussen van de natuur om ons heen. Tussen de middag eten we ergens een lekker broodje. We mountainbiken niet de hele dag, zodat we na de middag nog gezellig de stad in kunnen gaan. Wil je een bezoekje brengen aan een museum, dan kun je naar brouwerijmuseum Felsenkeller. Dit museum verteld over 150 jaar bierbrouwen in deze streek. Of kies je voor een wandeling door de pittoreske middeleeuwse binnenstad? Als je even genoeg hebt van alle activiteit, dan kun je er ook voor kiezen om lekker te genieten op het terras. Even pauze! Als iedereen zover is zoeken we een restaurant op, en genieten we van elkaars gezelschap tijden een hapje en een drankje.

Dag 7 - Een terugreis met een bijzondere tussenstop
De laatste ochtend van deze groepsreis breekt aan. Wat is het toch een gezellige week geweest! We pakken onze spullen in na het ontbijt en maken ons op voor de terugreis. Gelukkig hebben we nog tijd om nog een stop te maken onderweg. Het drielandenpunt ligt op onze route en dat willen we zeker nog even gezien hebben. Zoals je misschien wel weet komen hier Nederland, België en Duitsland bij elkaar. We strekken hier onze benen tijdens een wandeling in het gebied. Een heerlijke afsluiter van deze actieve groepsreis. In Arnhem aangekomen moeten we dan echt afscheid van elkaar nemen, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Naar verblijf
Duitsland , Eifel , Monschau
Naam verblijf
Gästehaus am Hochsimmer
Type verblijf
Guesthouse
Zoover score:
9.4

Let op! Bij de reis met vertrek op 21/05/2022 verblijf je niet in Gästehaus Am Hochsimmer maar in Landhotel Ringelsteiner Muhle. Tijdens de tweede accommodatie verblijf je i.p.v. Haus Barkhausen in Äuchen am Rosenthal.

Verblijf Gästehaus am Hochsimmer

Beschrijving

We verblijven tijdens de eerste 3 dagen in Duitsland in Gästehaus am Hochsimmer in Etteringen. Het is een nieuwgebouwd gasthuis gelegen in het hart van de Duitse Eiffel. Je kunt hier gezellig op het terras genieten van de zon. Het gasthuis beschikt over 6x 2-persoonskamers met balkon, aparte bedden, de kamers zijn voorzien van een Flatscreen-tv, gratis toiletartikelen en een haardroger.
Er is gratis Wifi beschikbaar.

Je deelt een kamer met 1 medereiziger.

Ontbijt is inbegrepen. Het is niet mogelijk om te koken (lunch en diner) bij deze accommodatie.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


Duitsland , Eifel , Monschau
Naam verblijf
Haus Barkhausen
Type verblijf
Pension
750 meter

Verblijf Haus Barkhausen

Beschrijving

Het tweede deel van deze singlereis verblijf je in Haus Barkhausen dit zijn 2 vakantiehuizen in één die met elkaar verbonden zijn.
De Tuchmacher -Suite, 3 slaapkamers, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, Wifi en SAT-TV en eigen tuin.
Bel Etage, 2 slaapkamers, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, Wifi en SAT-TV en eigen tuin.

Als groep ben je verdeeld over de twee huizen. In beide huizen is een keuken aanwezig waardoor je de keuze hebt of je zelf gaat koken of lekker uit eten gaat. De authentieke Duitse meubels maken het helemaal af.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Inreisbeperkingen

Wij staan, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via het reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd, kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website. Omdat wij het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt. 

Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden , mocht dit nodig zijn.

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers

Mochten er onverhoopt toch te weinig deelnemers zijn voor je reis, dan hoor je dit bij reizen van 10 dagen of langer dan 10 dagen uiterlijk 14 werkdagen voor vertrek. Bij reizen tot 10 dagen is dit uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek. We gaan dan in overleg met jou een alternatief zoeken en mochten we dit niet kunnen vinden, dan krijg je natuurlijk je betaalde reissom weer terug!

Deelnemers groepsreis

Bij deze groepsreis is ongeveer 98% van de reizigers single en boekt alleen.

Naar vervoer

Vervoer

Met de bus

Vanaf station Arnhem vertrekken we om 09:00u met de minibus richting de prachtige groene Duitse Eifel.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR
  • SCR
  • ANVR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 8 reviews
9.4
Singlereizen
29 jaar
10

Fantastisch en voor herhaling vatbaar!

Echt heel erg naar mijn zin gehad! Super leuke groep icm leuke activiteiten en een hele, hele goede en gezellige reisbegeleidster maakte het plaatje compleet!

Mijn tips

Geen tips.. vooral lekker genieten! Het is een hele leuke reis!

Reisperiode: 23-07-2022 ~ 29-07-2022 / Gästehaus zum Stehling

33 jaar
10

Bijna perfect

Fantastisch! Hele leuke wandelingen en andere activiteiten; Het weer zat voor eind oktober erg mee, alleen maar zon gehad. De groep kreeg van reisleider genoeg vrijheid om zelf de week in te vullen en had meer dan genoeg ideeën en mogelijkheden. Accommodaties waren meer dan prima. Erg genoten

Mijn tips

Als je van buiten zijn en actieve vakanties houd, zeker gaan

Reisperiode: 23-10-2021 ~ 29-10-2021 / Gästehaus zum Stehling

33 jaar
8

Fantastisch

Een lekker actieve vakantie waarbij je veel wandeld en hiked naast de andere activiteiten.

Mijn tips

Neem vooral de kleren mee die zij vragen mee te nemen en een goed humeur ;)

Reisperiode: 11-09-2021 ~ 17-09-2021 / Gästehaus zum Stehling

37 jaar
9

Actief en toch relaxed

Het was een leuke week met afwisselende activitieten van natuur en cultuur. Mooi gebied, leuke kleine groep waardoor we niet aan een strakke planning vastzaten

Mijn tips

Geniet van de prachtige omgeving, niks is vlak!

Reisperiode: 05-09-2020 ~ 11-09-2020 / Gästehaus zum Stehling

37 jaar
9

Relaxen, bewegen, buiten, alleen en toch samen.

Leuke reis en leuke groep. Het was een relaxte sfeer. Lekker buiten zijn en bewegen is heerlijk na al het thuiswerken. Het is me goed bevallen.

Mijn tips

September heeft ideale temperaturen in de Eifel. Niet te warm en niet te koud. Mondkapjes in de minibus, winkels, ov etc. zijn verplicht in Duitsland. Neem dus voldoende mondkapjes mee.

Reisperiode: 05-09-2020 ~ 11-09-2020 / Gästehaus zum Stehling

42 jaar
10

Een leuke vakantie met prachtig natuur en een goed afwisselend programma.

Een fijne vakantie met een goed afwisselend programma. Daarnaast is er voldoende balans in inspanning en ontspanning.

Mijn tips

Volg goed het lijstje wat in de reisbescheiden meegeeft. In principe heb je het allemaal wel nodig.

Reisperiode: 22-06-2019 ~ 28-06-2019 / Gästehaus zum Stehling

33 jaar
10

Heerlijke vakantie!!

Een heerlijke vakantie in een prachtige omgeving. Mooie afwisseling tussen activiteiten en ontspanning. Lekker eten en prima accomodaties. Ook het reizen per minibus is prima bevallen. En dat alles met een ontzettend leuke groep en reisbegeleidster.

Mijn tips

De Rodelbaan en het natuurbad zijn zeker de moeite van het bezoeken waard!

Reisperiode: 19-05-2018 ~ 25-05-2018 / Gästehaus am Hochsimmer

28 jaar
9

Heerlijke reis

Mooie omgeving om te wandelen. De reisbegeleider organiseerde ook leuke activiteiten.

Mijn tips

Sluit iedere dag af in de biergarten!

Reisperiode: 20-05-2017 ~ 26-05-2017 / Gästehaus am Hochsimmer

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen