Jerevan city ontdekken met andere singlesOntdek Jerevan city in een single reis met andere singles.

Boek nú, betaal later

Single reizen naar Jerevan city

Jerevan is de hoofstad van Armenië. Naast een stad wordt Yerevan ook gerekend as provincie op zichzelf. Vanuit de stad kun je de berg Ararat zien, die et zijn hoogte van maar liefst 5137m een erg indrukwekkend uitzicht is. Het centrum van Jerevan, ook wel Kentron genoemd, is voor de toeristen het meest aantrekkelijk: het is hier namelijk volgeladen met winkels, hotels, restaurants en musea. Nor Norks is op zichzelf niet zo interessant voor de single in Jerevan, maar je moet hier wel doorheen als je de Garni tempel en het klooster van Geghard wilt zien. Deze twee religieuze monumenten zijn echte must-sees voor de architectuurliefhebbers. De Garni tempel is de enige overgebleven heidense tempel in Armenië. De Christenen die tijdens hun heersen alle heidense gebouwen verwoestten, konden het niet over hun hart verkrijgen om een tempel die zo mooi is te vernielen. De tempel zelf was bedoeld om de zonnegod Mythra te eren. Als de zon op de tempel schijnt, lijkt deze ook werkelijk te gloeien. Het klooster van Geghard is een klooster dat gedeeltelijk gebouwd is vanuit het gesteente van een berg. Aan het einde van de weg waar klooster aan ligt kun je heerlijke zoete snacks kopen bij een van de kraampjes.

Voor de single die meer affiniteit heeft met muziek, kun je goedkoop uitstekende optredens in het Operahuis in het centrum van Jerevan bijwonen. Of neem samen met andere singles uit de groep een kijkje bij een van de gethematiseerde restaurants, waar je do lokale bevolking kunt zien feesten. Let wel op met het bestellen van drank. Het eten mag dan goedkoop zijn; de dranken kunnen erg prijzig zijn!

Laat in de avond is het gezellig om een drankje bij het Opera café te doen terwijl je allerlei soorten mensen ziet langslopen. Of als je toch liever een actievere avond hebt, kun je naar de hippe clubs in Pushkin Street gaan. Als je de weg wilt weten: vrijwel iedereen weet waar deze populaire uitgaansstraat is!

Jerevan is natuurlijk een prachtbestemming om op je single reis naartoe te gaan. Boek dus nu, en ga met leuke singles naar de culturele hoofdstad van het prachtige Armenië!

Lees meer >
Sorteren op

Oeps...
deze vakanties zijn nu niet beschikbaar!

Wil je bericht ontvangen als deze singlereis of groepsreis er weer is?

Ja, houd mij op de hoogte
Vakanties zijn nu niet beschikbaar
Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen