Ontmoeten wij jou ook?Winters Avontuur in Zweden

Boek nú, betaal later

Singlereis Winters Avontuur in Zweden

7.7
Johannisholm Adventure

Staat op jouw bucketlist ook een sneeuwscooter- of hondensleetocht? Dan is dit je kans! Ga gezellig met een leuke groep singles het Zweedse Winterwonderland ontdekken tijdens unieke excursies. Een onvergetelijk winteravontuur in prachtig Zweden!

Wat kun je verwachten?

  • Een en al avontuur in een wit winterlandschap
  • Skiën, sneeuwscootertocht en schaatsen
  • Verblijf o.b.v. volpension en incl. reisleiding
  • Winterbarbecueën in de Zweedse grillhut
  • Bucketlist activiteiten, zoals de hondensleetocht
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Singlereis Winters Avontuur in Zweden
Zweden - Dalarna - Johannisholm
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 20-39 jaar
  • 25-39 jaar
  • 25-45 jaar
  • 30-49 jaar
  • 30-55 jaar
  • 40-55 jaar
Verblijf:
Stuga
Verzorging:
Volpension
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Winters Avontuur in Zweden

Ben jij op zoek naar een wintervakantie die anders is dan anders? Op zoek naar een echt winterse vakantie vol leuke, afwisselende activiteiten? Geen standaard wintersportvakantie, maar op avontuur met een leuke groep singles naar het uitgestrekte, witte landschap van Zweden. Deze reis is inclusief vele activiteiten, waaronder een hondensleetocht en een sneeuwscooter safari.

Deze vakantie zit vol onvergetelijke ervaringen. Prachtige witte en sneeuwzekere landschappen, met natuurlijk vele winterse activiteiten! Wij bieden je een compleet en divers programma, zodat jij een vakantie beleeft die je nog lang zal heugen! Zo maken we onder andere een avontuurlijke hondensleetocht, een tour op sneeuwscooters die je zelf bestuurt, gaan we crosscountry skiën, ijsvissen, schaatsen op de bevroren meren en bouwen we een iglo of shelter van onder andere takken en vers gevallen sneeuw om er 1 nacht in te slapen!

Deze vakantie nemen we je mee naar een de provincie Dalarna, een prachtig gebied in Midden-Zweden. Het gebied in en rond Johannisholm is ideaal voor vele buitensporten en activiteiten. De bossen, meren en heuvels geven de prachtige Zweedse natuur weer en lenen zich bij uitstek voor onze activiteiten. Een plaats om optimaal te genieten van de rust, ruimte en avontuur.

De reis staat de gehele week onder professionele, lokale begeleiding. De vakkundige reisleider neemt je mee op dit onvergetelijke avontuur en zal de hele week aanwezig zijn om jouw reis tot een groot succes te maken. Hij kent het gebied op zijn duimpje. Ook als de zon achter de heuvels is verdwenen, zijn er tal van activiteiten om te doen. Zo is er een fantastische grillhut geschikt om in te barbecueën op een houtvuur, een hottub die het hele jaar door gebruikt kan worden en een hout gestookte sauna om na een dag vol activiteiten heerlijk te ontspannen (op aanvraag en tegen betaling).

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1
Vandaag vertrekken we met het vliegtuig vanuit Nederland naar Zweden voor deze winterexperience met een gezellige groep medereizigers. Nadat we zijn geland, worden we opgehaald met een transferbusje door de reisleider/chauffeur die ons van de luchthaven naar het prachtige Johannisholm zal brengen. Welkom in Winterwonderland!

Dag 2
Trek de sneeuwschoenen maar aan! We gaan vandaag een wandeling maken door de sneeuw met de GPS. We wandelen door prachtige bossen heuvelopwaarts en gaan onderweg ‘back to basic’ lunchen bij het kampvuur. Geniet van het geweldige uitzicht. Eenmaal terug in Johannisholm kun je zelf nog een wandeling maken of een sneeuwpop bouwen.

Dag 3
Vandaag gaan we de omgeving verkennen op een andere manier: op de cross country ski’s. Wellicht ken je dit beter als langlaufen? Er zijn verschillende loipes, zodat het voor iedereen leuk en toegankelijk is! Een relaxte manier om de fantastische omgeving te verkennen. Gegarandeerd lol! Eenmaal terug in de stuga kunnen we genieten van een warme douche, warme chocolademelk bij de openhaard en we kunnen de spieren laten bijkomen in de sauna.

Dag 4
Twee bucketlist-activiteiten van vele reizigers staan op het programma. Ga mee op een avontuurlijke sneeuwscootertocht! We verkennen het Zweedse landschap en volgen de avontuurlijke wegen die speciaal voor sneeuwscooters zijn aangelegd. Dit is een van de hoogtepunten van de reis!  Maar deze dag wordt nog mooier, want de honden staan te trappelen om ons mee te nemen het oneindig uitgestrekte, witte landschap in. We gaan op hondensledetocht! Wat zal dit een gave ervaring worden!

Dag 5
Vanochtend is het tijd om te kijken of jullie een beetje handig zijn met sneeuw. We bouwen onze eigen iglo’s of shelters waar we vannacht ook in kunnen slapen. In de middag is het tijd voor weer iets nieuws: we gaan ijsvissen. Kleed je warm aan, want we nemen ons visgerei mee en leren hoe je vis kunt vangen op een bevroren meer. Boor een gat en laat je lijn onder het ijs zakken. Wie weet heb je beet, wie vangt de eerste of de grootste? 

Dag 6
Geniet van een schitterende zonsopgang op een manier zoals je die nog nooit hebt meegemaakt vanuit je eigen iglo. Na het ontbijt gaan we op pad naar mooi wintersportgebied.
Aan jou de keuze: kies je voor skischoenen of snowboardschoenen vandaag? Vandaag trotseren we de skipistes van Sälen waar een pak sneeuw ligt.  Er zijn pistes voor alle niveaus, van beginnend tot gevorderd. Heb je nog geen/weinig ski-ervaring dan kun je evt. een les boeken. Of kies je liever voor een duik in het zwembad en een bezoek aan de lokale spa (excl.).

Dag 7
Een bezoek aan het plaatsje Nusnas staat op het programma. Hier bezoeken we de fabriek waar de houten Dala-paardjes gemaakt worden, een bekend souvenir uit de regio Dalarna. Tijd voor weer wat sportiviteit: we binden de traditionele ijzers onder en gaan genieten van een middagje schaatsen op het prachtige bevroren Siljän meer (schaatshuur ca. €15). Eenmaal terug in Johannisholm genieten we van een warme maaltijd en maken er met elkaar nog een laatste gezellige avond van.

Dag 8
Na het ontbijt zit dit winteravontuur er helaas al weer op. We pakken onze spullen en gaan ons opmaken voor de terugreis naar Nederland.

Materiaalhuur en extra's
Skihuur (vanaf ca. €35)
Crosscountry skihuur (ca. €45)
Schaatshuur (ca. €15)
Fakkelwandeling (ca. €15)
Houtgestookte hottub of sauna (ca. €100-120 per groep)

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen in verband met de weersomstandigheden.

Naar verblijf
Zweden , Dalarna , Johannisholm
Naam verblijf
Johannisholm Adventure
Type verblijf
Stuga
Zoover score:
7.7

Verblijf Johannisholm Adventure

Beschrijving

In Johannisholm, op 36 km van Mora, liggen in een rustige, bosrijke omgeving de zogenaamde stuga’s: de traditionele Zweedse huisjes waarin wij zullen verblijven tijdens deze reis. Johannisholm ligt tussen het Venjanmeer en het Örklingenmeer in.

Kamers en faciliteiten
Alle traditionele, eenvoudig ingerichte stuga’s zijn voorzien van een keuken, douche en toilet. Volgens traditie beschikken enkele stuga’s over een stapelbed. De kleine hutten hebben gedeelde faciliteiten. 

Alle stuga’s in Johannisholm hebben een televisie met dvd-speler in de woonkamer. Ze zijn eenvoudig ingericht en voorzien van eenvoudig meubilair en houten vloeren. Tevens wordt er bedlinnen en 2 handdoeken uitgedeeld (een grote en een kleine). Mocht je meer handdoeken nodig hebben dan kan dit op aanvraag worden verzorgd. Wi-Fi is gratis beschikbaar bij de receptie, maar de verbinding is beperkt. Op aanvraag en tegen betaling zijn ook de houtgestookte sauna en hot-tub beschikbaar.

Kamertype
Single kamer
Wanneer je kiest voor een singlekamer, heb je een eigen kamer in de stuga. De overige faciliteiten in de stuga deel je met de overige medereizigers die in deze stuga verblijven.

Gedeelde kamer
Wanneer je kiest voor een gedeelde kamer, deel je een kamer in de stuga met een of enkele medereiziger(s) van hetzelfde geslacht. De overige faciliteiten in de stuga deel je met de overige medereizigers die in deze stuga verblijven.

Verzorging
Het verblijf in Johannisholm Adventure is op basis van volpension. Zowel het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen, waarvan onder andere 2 typische Zweedse diners. De lunch zal bestaan uit een lunchpakket, welke meegenomen kan worden naar de activiteiten. Drankjes zijn voor eigen rekening.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage

Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw winteravontuur

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

De reisleiding reist tijdens deze reis niet met je mee. Hij/zij is al op de bestemming en zal jou en de groep op het vliegveld verwelkomen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Luchthavenbelasting en ruimbagage

Inbegrepen in de prijs zijn luchthaven- en passagiersbelasting en bijbehorende toeslagen, voor zover van toepassing en onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Ook is er minimaal 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Het precieze aantal kg's is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Wil je meer bagage meenemen tegen een toeslag? Neem dan even contact met ons op.

Voorbehoud

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Verzekering:

Bij deze reis is een reisverzekering inclusief wintersportdekking verplicht. Mocht je deze niet hebben, kun je deze direct bij je boeking afsluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking ook is afgesloten. Naast de reisverzekering raden wij ook aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen.

De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus. 

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

Reisleiding Zweden Johannisholm

De reisleiding zal je op de luchthaven van de bestemming verwelkomen. De Engelstalige of Nederlandse reisleiding is een lokale gids, die het gebied op zijn/haar duimpje kent en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Je kunt de reisleiding 24/7 bereiken. 

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Er wordt gevlogen vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de luchthaven van Stockholm. 

De vluchttijden zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn, worden deze hier gepubliceerd. 

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Transfer
Op de luchthaven worden we ontvangen door de reisleiding en rijden we richting onze verblijfplaatst tijdens deze vakantie. De transfer van de luchthaven naar de accommodatie is ongeveer 3,5-4 uur rijden. Een lang stuk, maar de tocht brengt ons via het winterse landschap naar een prachtige plek. Tijdens de reis hebben we alvast de tijd om elkaar beter te leren kennen!

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 6 reviews
8.8
Singlereizen
25 jaar
9

Een gigantisch goede schop uit m'n comfortzone

Geweldige mensen en een geweldig mooie omgeving en fantastische activiteiten.

Mijn tips

Het eten is aan de flauwe kant, niet alle activiteiten die op de website staan konden ook worden uitgevoerd om redenen die niet te maken hadden met het weer.

Reisperiode: 19-03-2022 ~ 26-03-2022 / Johannisholm Adventure

35 jaar
9

Een mooie herinnering om nooit te vergeten!

De reis is een absoluut positieve ervaring geweest! De accommodatie is gelegen nabij een mooi natuurgebied. De wandelroutes die hier genomen kunnen worden zijn zeker aan te raden. Alle activiteiten in dit avontuur zijn leuk. Men name de hondenslee en sneeuwscooter. Dit zou wat mij betreft een hele dag mogen duren. Er waren ook diverse verbeterpunten. Deze zijn meer richting de accommodatie gericht en zal ik daarom niet hier plaatsen omdat het niet persé de reis heeft beïnvloedt.

Mijn tips

In de periode dat ik hier heen ging, eind december - begin januari konden we niet alles doen (bijvoorbeeld het bouwen van een iglo). De temperaturen waren niet koud genoeg. Wil je hier meer zekerheid in hebben, ga dan later in januari. Een (kop)lamp kan handig zijn. De dagen zijn kort.

Reisperiode: 29-12-2019 ~ 05-01-2020 / Johannisholm Adventure

45 jaar
8

Fantastische week met heel veel toffe activiteiten

Zeer mooi land en de activiteiten zijn erg tof! De afstanden zijn wel wat lang maar de uitzichten wel weer heel mooi.

Mijn tips

Als je een leuke groep treft dan is dit echt een super week!

Reisperiode: 30-12-2018 ~ 06-01-2019 / Johannisholm Adventure

46 jaar
10

de perfecte mix van inspanning en ontspanning in een parchtige omgeving met bucket-list activiteiten

Met een groep van 12 lieve mensen is het al snel gezellig; zeker in de ontspannen omgeving van Zweden. Mooie activiteiten, lekker eten, veel gezelligheid en goeie accommodatie zorgden voor een topweek! De reisleiding is zelf verliefd op Zweden en dat brengen ze met veel passie en humor over. Kortom: aanrader!

Mijn tips

Snel boeken! En vergeet geen spelletjes en muziek mee te nemen voor de lange avonden

Reisperiode: 30-12-2018 ~ 06-01-2019 / Johannisholm Adventure

47 jaar
7.5

Gezellige en actieve vakantie met grote varieteit aan wintersportactiviteiten

Ik heb een hele fijne week gehad. Was mijn eerste singel reis, maar ik hoorde van anderen dat we boften met de groep. Allemaal heel relax. Je moet wel van actie houden want het is een vol programma met verrassende variëteit van wintersport. Stond bij de meesten de Husky op 1: Ik was meer van het gas geven op de sneeuwscooter. En onverwachts staat curling bij mij op 2. Je rijdt wel 3x naar het wintersportgebied met als reistijd 1,5 uur (enkele reis). Da's minder. Eten is eenvoudig.

Mijn tips

Tip: Wissel geen euro's voor kronen. Je kunt overal met je pinpas van de bank betalen. Geen creditcard of kronen nodig.

Reisperiode: 29-12-2017 ~ 05-01-2018 / Johannisholm Adventure

34 jaar
9

Fantastisch

Het landschap was een sprookje. Een intensief en afwisselend programma in combinatie met een fascinerende groep maakte het tot een geweldige vakantie. Ik heb genoten. Dit was mijn eerste single reis maar een erg goede ervaring.

Mijn tips

Gewoon doen. Zeker als je van buiten houdt, actief bent en open staat voor nieuwe ervaringen. En van sneeuw houdt!

Reisperiode: 29-12-2017 ~ 05-01-2018 / Johannisholm Adventure

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen