Ontmoeten wij jou ook?Paradijselijk Genieten op Madeira

Boek nú, betaal later

Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira

8.9
The Views Monumental Hotel

Ontdek het schitterende "bloemeneiland" Madeira: een verrassend eiland vol natuur, leuke excursiemogelijkheden, meer dan 2000 km aan wandelpaden en prachtige uitzichten. We verblijven in een hotel in de hoofdstad Funchal, een perfecte uitvalsbasis om Madeira te ontdekken.

Wat kun je verwachten?

  • Een bestemming vol natuur, zonder massatoerisme
  • Verblijf in centraal gelegen hotel met zeezicht
  • Leuke, afwisselende excursies bij te boeken
  • Enthousiaste Nederlandstalige reisleiding
  • Leuke groepsreis vol vrijheid en gezelligheid
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira
Portugal - Madeira - Funchal
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 30-49 jaar
  • 35-49 jaar
  • 40-55 jaar
  • 40-59 jaar
  • 50-65 jaar
  • 50-69 jaar
  • 55-69 jaar
Verblijf:
Hotel
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Paradijselijk Genieten op Madeira

Met een gezellige groep singles reizen wij af naar het Portugese eiland Madeira. Houd je van weelderige natuur, spectaculaire kustwegen met prachtige vergezichten en een lekker glaasje wijn? Dan is dit bloemeneiland zeker een bezoek waard en verwelkomen wij je graag met een heerlijk glas Madeira wijn!

Madeira staat ook bekend als een paradijs voor wandelaars. Begin 16e eeuw begonnen de Portugezen met het aanleggen van levada’s, waarlangs meer dan 2000 km aan wandelpaden lopen. De routes gaan door dichte bossen, open vlaktes en hoge bergen en er is voor elk type wandelaar een geschikte route.

Tijdens deze reis verblijven we in een 4-sterren hotel in een gezellige buurt van Funchal. In de omgeving vind je verschillende sfeervolle restaurants en bars: voor een gezellig avondje uit hoef je dus niet ver! De bus naar het centrum van Funchal stopt voor de deur, maar Funchal is ook te voet te bereiken (ca. 25 minuten lopen) of pak voordelig een taxi.

Leuke restaurants, shops en cafés kom je overal tegen en de stad kent vele bezienswaardigheden, in de vorm van botanische tuinen, parken en historische gebouwen. Het paleis van São Lourenço en de Sé do Funchal behoren tot de topattracties, net als de grootste markt: de Marcado dos Lavadores. Vanuit Funchal kun je ook met de kabelbaan naar het chique en rustige villadorp Monte, waar je weelderige tuinen kunt bezoeken en tijdens het tochtje een prachtig uitzicht hebt over de baai van Funchal. De gezellige hoofdstad, de prachtige natuur met ruige kusten en vergezichten maken dit bloemeneiland zeker een bezoek waard.

Naar activiteiten

Activiteiten

Tijdens jouw vakantie kun je heerlijk relaxen, maar zijn er ook voldoende mogelijkheden voor leuke excursies of het maken van mooie wandelingen. Let op het is bij deze reis van belang dat je goed ter been bent!

De hoofdstad Funchal
In het centrum van Funchal hangt nog steeds de sfeer van ontdekkingsreizigers. Funchal is een gezellig stadje met op een klein oppervlak veel bezienswaardigheden. Het stadje is prima te voet te ontdekken en ook een ritje met de kabelbaan naar de tuinen is een aanrader. Bezoek één van de forten, ga lekker winkelen, geniet van een terrasje of bezoek de lokale versmarkt, de kerken of musea. Funchal heeft van alles te bieden!

Wandelingen door de prachtige natuur langs de levada's
Bij veel reizigers staat Madeira bekend als wandeleiland. Met meer dan 2000 km aan wandelpaden is er voor iedereen wel een mooie wandeling te vinden. Of je nu een fanatieke wandelaar bent of liever een wandeling maakt die iets minder uitdagend is, maar wel al het moois van Madeira laat zien: het kan hier allemaal. Onder leiding van een gids kunnen we prachtige wandelingen maken door de groene natuur. In verband met de veiligheid raden wij aan sommige levada's te bewandelen met gids.

Walvissen en dolfijnen spotten (Seizoensgebonden)
Madeira staat bekend als een van de beste plekken te wereld om walvissen en dolfijnen in hun natuurlijk habitat te observeren.
Wij nemen je graag mee op een privé charterboot om deze prachtige dieren te spotten. Tijdens een tussenstop kun jij je onderdompelen in de onderwaterwereld van Madeira en ontdek jij de prachtige waterfauna. Tijdens de boottocht worden er gratis drankjes zoals Poncha, bier, wijn en niet alcoholische drankjes geserveerd. Er is ook een douche aanwezig zodat jij je kunt afspoelen na het snorkelen.
Richtprijs: €40,- p.p. inclusief transfer

De natuurlijke baden van Porto Moniz (Seizoensgebonden)
In het noorden van Madeira bevinden zich de natuurlijke zwembaden van Porto Moniz. Een natuurlijk zwembad, direct aan de zee, omringd door ruige kliffen. Natuurlijke wellness op zijn best. De baden zijn alleen gevuld met zeewater en omringd door lava rotsen. De golven overspoelen de rotsen en de rand van het zwembad, zodat er steeds vers zeewater in en uit stroomt.

Cabo Girao
Tijdens de vakantie ben je slechts 15 minuten verwijderd van een van de hoogste kliffen van Europa. Vanaf hier, op 589 meter hoogte, heb je een panoramisch en adembenemend uitzicht over de zuidkust van Madeira. Door de glazen vloer is het uitkijkpunt extra spectaculair.

Zonsopgang bekijken bij Pico de Arieiro
Je moet er voor vroeg uit de veren, maar de beloning is het waard! Vanaf de top van Pico de Arieiro beleef je een van de mooiste zonsopgangen van het eiland. Je kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken waarbij je al voor zonsopgang begint, wat ervoor zorgt dat je én het mooiste licht hebt én niet in de hitte loopt én de plek voor je alleen hebt. De top is ook met de auto goed te bereiken.

Excursie dagtocht langs de mooiste plekken van de oostkust
Vanuit het hotel gaan we op pad en ontdekken de highligts van de oostkust. We starten deze dagtocht richting Miradouro de Pico dos Barcelos. Vanaf hier heb je een 360 graden view over de hoofdstad Funchal. We rijden door naar zo’n 1450 meter hoogte, waar we een blik werpen op de Nuns-Valley. We klimmen nog wat hoger, naar een van de mooiste uitzichtplekken van het eiland op ca. 1818 meter: Pico do Arieiro. Via Santana met zijn karakteristieke huisjes rijden we naar Porto da Cruz waar je kunt zien hoe de rum gemaakt wordt van rietsuiker. We vervolgen de weg via Ponta do Rosto met zijn puntige rots weer in de richting het hotel.
Richtprijs: ca. €36,- p.p.

Excursie dagtocht langs de mooiste plekken van de westkust
We starten deze dagtocht vanaf ons hotel richting Cabo Girao, een van de populairste trekpleisters. Hier vind je de loopbrug tussen de hoogste klif van Europa. Vanaf het uitkijkpunt met glazen vloer heb je een te gek uitzicht! We vervolgen onze rit naar Rabacal en Ramal (Pico Fernandes) met een prachtig uitzichtpunt richting Porto Moniz. Hier vind je natuurlijke, vulkanische baden waar we een kijkje zullen nemen. Ontdek de verschillende hoogtes in dit prachtige landschap. Via de Noordwestkust rijden we via Rirbeira de Janela met haar unieke, traditionele landbouwgebied, richting Sao Vicente, waar je een van de mooiste valleien van Madeira vindt. Hierna rijden we naar beneden en maken we prachtige stops bij o.a. Encumeada op 1007 meter hoogte.
Richtprijs: ca. €38,- p.p.

Diverse excursies om het eiland te ontdekken
Hoewel Madeira qua grootte te vergelijken is met de provincie Utrecht, heeft het eiland zoveel te bieden. Een rondtour met gids is een van de beste manier om meerdere delen van Madeira te ontdekken op één dag. De hoogtepunten zijn hier ongekend! De reisleiding neemt je graag mee op pad zodat jij niets hoeft te missen mist van dit mooie bloemeneiland.

Alle excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Het is mogelijk dat er een minimaal aantal deelnemers geldt voor een privé excursie. De reisleiding zal je hierover informeren aan het begin van de vakantie.

Naar verblijf
Portugal , Madeira , Funchal
Naam verblijf
The Views Monumental Hotel
Type verblijf
Hotel
Zoover score:
8.9
300 meter
2 km

Verblijf The Views Monumental Hotel

Beschrijving

Het 4-sterren The Views Monumental is gelegen in een toeristische wijk van de hoofdstad Funchal. Op loopafstand vind je dan ook veel leuke restaurantjes, cafés, bars en winkeltjes. Ook het winkelcentrum Forum Madeira ligt vlak bij het hotel. Het oude centrum van Funchal bereik je per bus, de taxi of wandelend binnen een half uurtje. Het dichtstbijzijnde strand vind je op ca. 300 meter.

Faciliteiten
The Views Monumental is een 4-sterrenhotel. Het hotel beschikt over een receptie die 24/7 open is, lobby en meerdere liften. In het gehele hotel heb je de beschikking over gratis Wi-Fi. Je kunt een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad, waar je ook gratis gebruik kunt maken van de ligbedjes, parasols en handdoekenservice. Een drankje kun je halen bij de poolbar of in de Award’s bar. Aangezien het zwembad en de poolbar op de 4e etage te vinden zijn, heb je vanaf hier een waanzinnig uitzicht over zee en over de wijk Lido.

Lekker ontspannen kan in de Senses Spa in het hotel, met onder andere een verwarmd binnenbad. Daarnaast heb je hier ook een jacuzzi, sauna en Turks bad. De toegang tot de spa zijn €5 per dag (optioneel). Ook zijn (hydro-)massages en spa-behandelingen beschikbaar met 25% korting.

Wil je een auto huren? Dan kun je de auto gratis parkeren op het overdekte parkeerterrein van het hotel. 

Kamers
Alle kamers in het hotel zijn ruim, hebben heerlijke bedden en worden dagelijks schoongemaakt. Ze zijn elegant ingericht en voorzien van een televisie, airco/verwarming, koffie- en theefaciliteiten en een kluisje (optioneel: ca. €15 per week). De badkamer beschikt over een douche, toilet en föhn. Alle kamers beschikken over een gratis Wi-Fi verbinding en een balkon met zitje.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 2-persoonskamer voor alleengebruik tot je beschikking. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden.

De standaard kamers hebben bergzicht. Heb je liever een kamer met uitzicht over zee? Deze upgrade is, o.b.v. beschikbaarheid en tegen een toeslag, bij te boeken via het boekingsformulier.

Verzorging
Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Iedere ochtend staat er een heerlijk ontbijtbuffet vol vers fruit en gebakken broodjes voor je klaar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?

Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage

Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden

Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Het begin van jouw vakantie

Je vakantie begint op het afgesproken meetingpoint waar jij je reisgenoten zult ontmoeten. Meer informatie wordt nader beschreven in de reisdocumenten welke je een week voor vertrek per e-mail zult ontvangen.

In de meeste gevallen reist de reisleiding met je mee. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jou dan op het vliegveld verwelkomen.

Boek jij een reis kort voor vertrek? Dan kan het voorkomen dat je een ander reisschema volgt dan de rest van de deelnemers.

Samenstelling groep

De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten

Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Voorbehoud

Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.

Annulering

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten.

Verzekeringen

Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. 

Vertrekgarantie

Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen.

De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus. 

Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'

Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie!

Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleid(st)er

Het succes van onze reizen is mede te danken aan de enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Hij /zij organiseert de leukste activiteiten en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep.  Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is. 

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Er wordt gevlogen van Amsterdam Schiphol Airport naar de luchthaven van Funchal. Beide vluchten worden uitgevoerd door Transavia. De vlucht duurt ongeveer 4 uur. Op de luchthaven staat de transfer klaar, welke ons in ca. 30 minuten naar de accommodatie brengt. 

We verzamelen op Schiphol, zodat we gezamelijk naar de bestemming kunnen reizen. Het juiste tijdstip en verzamelpunt zal in de reisinformatie staan, die je voor vertrek per mail toegestuurd krijgt.

Vluchtschema's
Op dit moment is er geen vluchtinformatie beschikbaar. 

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Bagage
Naast je handbagage, mag je 20kg ruimbagage meenemen tijdens deze reis. Deze zijn inbegrepen in de reissom.


Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR

Reviews over deze singlereis:

Klantwaardering

Gebaseerd op 9 reviews
9.2
Singlereizen
60 jaar
9

Voor herhaling vatbaar

Leuk en gezellig met mooie excursies

Mijn tips

Neem een paar stevige wandelschoenen mee. Daarnaast dien je wel over een goede conditie te beschikken.

Reisperiode: 18-03-2024 ~ 25-03-2024 / The Views Monumental Hotel

65 jaar
7.5

Bijzonder mooi eiland met een gezellige groep mensen maakte van deze vakantie een topvakantie.

We hebben een geweldige vakantie gehad op Madeira. Het was een kleine groep met alleen maar leuke mensen. In tijden niet zo gelachen. Madeira is een mooi wandel eiland. De reisleider was een toppertje. Zeker een aanrader.

Mijn tips

Houd er rekening mee dat er vier seizoenen in een week kunnen zitten in maart. Door regen konden een aantal excursies niet doorgaan. De temperatuur is heerlijk maar het weer kan onstuimig zijn. Neem zowel zomer-, regen- als winterkleding mee.

Reisperiode: 18-03-2024 ~ 25-03-2024 / The Views Monumental Hotel

54 jaar
9

Gezellig

Gezellige groep. Veel gezien, leuke vakantie

Mijn tips

Gewoon doen.

Reisperiode: 05-07-2022 ~ 12-07-2022 / The Views Monumental Hotel

59 jaar
9.5

Fantastisch!!!

Fantastisch en vanaf dag één t/m de laatste volle dag genoten op Madera

Mijn tips

Optimistisch opstellen en toch, al is het kort voor je zelf, voorbereiden wat je wel wil zien of meemaken (wandeling, boottrip, bustour etc)

Reisperiode: 05-07-2022 ~ 12-07-2022 / The Views Monumental Hotel

68 jaar
10

Mijn vakantie opent de reiswereld opnieuw voor mij!

Ontzettend fijne en leuke eerste single reis. Dacht dat het moeilijk zou zijn de eerste keer in mijn eentje, na overlijden van mijn man in 2019, maar door de groep en de reisleider voelde ik me meteen op mijn gemak. Ipv een druilerig Nederland lekker buiten lunchen en dineren en leuke uitstapjes maken met leuke chauffeur Nuno. Mijn verjaardag 2e Kerstdag gevierd in een rijk versierd Funchal met hapjes, drankjes en leuke medereizigers. Wat wil men nog meer.

Mijn tips

Niet twijfelen, GEWOON DOEN! en je, waar mogelijk, aanpassen aan de rest van de groep.

Reisperiode: 21-12-2021 ~ 28-12-2021 / The Views Monumental Hotel

57 jaar
9

Een gezellige en heerlijke doe-vakantie

Prima vakantie gehad met een gezellige groep. Gezamenlijk er op uit, zowel de aktiviteiten: Levada's ontdekken, uiteten, Kerstdagen, uitstapjes naar andere dorpjes, zwemmen, dolfijnen/walvissen kijken en gezien, lokale cultuur, eten en drinken leren kennen.

Mijn tips

Zie mijn aktiviteiten. Bovenop de aktiviteiten met de groep heb ik zelf ook Canyoning gedaan en nog meer gewandeld. Had me ook opgegeven voor Scuba Diven, maar er was teveel stroming dus dat is helaas niet doorgegegaan.

Reisperiode: 21-12-2021 ~ 28-12-2021 / The Views Monumental Hotel

42 jaar
9

Heerlijk genieten van al het moois dat Madeira te bieden heeft.

Het was een heerlijke reis, we hebben veel gezien, maar nog lang niet alles! Het eiland is zeer divers en ontzettend mooi.

Mijn tips

Doe ook de toboggan sleetjes bij Monte, echt superleuk!

Reisperiode: 20-11-2021 ~ 27-11-2021 / The Views Monumental Hotel

65 jaar
10

Fantastisch

Wat een prachtig eiland! Ik heb genoten van de luxe en vriendelijkheid van het hotel. Genoten van de zee, de bloemen, het klimaat. We hadden een fijne en gezellige groep en een prima reisbegeleidster. Ze paste heel goed in onze groep maar bleef professioneel. Aandachtspunt; de levada wandeling. Heel gevaarlijk ivm smalle wandelruimte, weinig hekwerk en gevaarlijke afgronden. Iemand van de groep was naar gevallen maar had geluk dat hij niet de afgrond in viel.

Mijn tips

Als je de Botanische tuinen wilt bekijken, dan adviseer ik je direct nadat de bus je heeft afgezet die richting op te gaan ivm de tijd (20 min. lopen, 1 uur kabelbaan etc. wachtrij) Dan heb je daarna op de terugweg volop de tijd om lekker te slenteren langs de boulevard of straatjes.

Reisperiode: 07-02-2019 ~ 14-02-2019 / Savoy Saccharum Resort & Spa

65 jaar
9.5

Voor herhaling vatbaar

Het was een leuke vakantie met heel leuke medereizigers. Vooral onze reisleidster Inge was fantastisch. De activiteiten waren soms inspannend maar altijd goed.

Mijn tips

Zorg voor goed geoefende benen want er is zo veel te zien.

Reisperiode: 07-02-2019 ~ 14-02-2019 / Savoy Saccharum Resort & Spa

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen